Llano APU-val érkezik a HP Pavilion dv6z Quad Edition

Llano APU-val érkezik a HP Pavilion dv6z Quad Edition

A mobil LLano APU egységek után az asztali változatok is bemutatkoztak a  napokban, igaz, a korábban beígért hat modell helyett egyelőre csak négy található a gyártó kínálatában. Úgy tűnik, hogy végre a Llanno APU egységek köré épülő konfigurációk is kezdenek szállingózni: ezúttal a HP mutatta be legfrissebb noteszgépét, amely "A" sorozatú négymagos APU egység köré épül s 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel kerül a boltok polcaira.

Az AMD Sabine platformjára alapozó újdonság kétféle színösszeállítással lesz elérhető. A 15,6 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott Brightview LCD kijelző választásunktól függően 1366 x 768 vagy 1920 x 1080 pixeles natív felbontással rendelkezhet, a processzor szerepét pedig akár egy A8-3530MX típusú, négy processzormagot tartalmazó Llano APU egység is betöltheti, amely 1,9 GHz-es alap órajelen üzemel, de a TurboCore támogatás jóvoltából ez az érték egészen 2,6 GHz-ig emelhető, ha a terhelés mértéke ezt indokolttá teszi. A gyártó az említett központi egységen kívül rovábbi négyféle mobil Llano APU-t is kínál a noteszgéphez az A6-3400M sorozatú modelltől egészen a fent említett A8-3530MX modellig bezárólag.

Rendszermemóriából maximum 16 GB-nyi pakolható a notebookba, az adatok tárolásáról pedig akár 1 TB-os adattároló kapacitást kínáló merevlemez is gondoskodhat. A termék támaszkodhat a Llano APU-ban elhelyezett IGP-re, de igény esetén videokártyát is kérhetünk a rendszerbe, így az IGP és a GPU együttműködésének köszönhetően nagyobb grafikus teljesítmény áll rendelkezésre (Dual Graphics technológia). Az optikai meghajtó szerepét egy DVD-író, vagy egy Blu-ray kombó meghajtó töltheti be, szintén attól függően, hogy melyikre van inkább szükségünk.

A Pavilion dv6z Quad Edition a felsoroltak mellett Gigabites Ethernet portot, 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert, Bluetooth adaptert és egy öt az egyben memóriakártya-olvasót is tartalmaz. A noteszgép rendelkezik még TrueVision HD webkamerával, Beats audió rendszerrel és egy hatcellás akkumulátorral is, amely egyetlen töltés hatására 5,75 órányi üzemidőt kínál. Opcionálisan kérhetünk a konfigurációhoz kilenccellás akkumulátort is. A termék csatlakozói között egy HDMI 1.4-es videó kimenetet, egy Gigabites Ethernet csatlakozót, két USB 3.0-s portot, valamint két USB 2.0-s portot találunk.

Az előtelepített Windows 7 Home Premium, vagy előtelepített, 64-bites Windows 7 Professional operációs rendszerrel érkező Llano alapú noteszgép 649,99 dolláros induló áron kerül az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward