Limitált kiadású videokártyákkal ünnepel az MSI

Az ünneplés oka, hogy a gyártó az elmúlt évek során már több, mint 100 millió Nvidia GPU-val ellátott videokártyát értékesített világszerte.

Limitált kiadású videokártyákkal ünnepel az MSI

Az MSI két új, limitált kiadású videokártyával szeretné megünnepelni azt, hogy a cég nemrégiben hatalmas mérföldkőhöz ért: Nvidia GPU-val szerelt videokártyákból az elmúlt évek során már összesen több, mint 100 millió darabot értékesített.

A jeles esemény kapcsán két új, speciális dizájnnal rendelkező, Gaming sorozatba tartozó Nvidia videokártya készült, amelyek közül az egyik GeForce GTX 960-as, a másik pedig GeForce GTX 970-es alapokon nyugszik. Mivel Gaming sorozatú megoldásokról van szó, így a termékek tuningolt GPU-val, egyedi hűtéssel, és hátoldali hűtőlappal egyaránt rendelkeznek. A videokártya hűtő a szokásos piros-fekete helyett ezúttal zöld-fekete színvilággal bír, amivel az MSI és az Nvidia közötti gyümölcsöző partnerkapcsolat előtt kívánnak tisztelegni a vállalat illetékesei.

Az MSI GeForce GTX 960 Gaming 100 ME szokás szerint ezúttal is GM206-os GPU-val érkezik, ami 1024 CUDA maggal gazdálkodik. A GPU a referencia modelleknél 1127 MHz-es alap- és 1178 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag órajelet alkalmaz, ehhez képest az MSI újdonságánál 1216 MHz-es alap- és 1279 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag órajel van érvényben. A 128-bites adatsín végén 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória lóg, és 7010 MHz-es effektív órajelen üzemel. A melegedő komponensek hűtéséről a legújabb, Twin FrozR V típusú videokártya hűtő gondoskodik, a video kimenetek között pedig egy DL-DVI-I, egy HDMI és három darab DisplayPort csatlakozó sorakozik. Ez a videokártya 267 x 139 x 48 milliméteres mérettel bír.

A másik újdonság, azaz az MSI GeForce GTX 970 Gaming 100 ME modell már GM204-es GPU köré épül. Az 1664 CUDA maggal gazdálkodó GPU a referencia modelleknél 1050 MHz-es alap- és 1178 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag órajelen ketyeg, ám az MSI újdonsága tuningolva érkezik, így a GPU alap órajele 1104 MHz-es, a GPU Boost 2.0-s átlag órajel pedig 1279 MHz-es értéket képvisel. A GPU 256-bites memória adatsínen keresztül kapcsolódik a 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához, amely 7010 MHz-es effektív órajelet alkalmaz. A Twin FrozR V hűtés ennél a terméknél is szériatartozék, a videó kimenetek között azonban itt már egy DL-DVI-I, egy DL-DVI-D, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó sorakozik. Ez a videokártya 269 x 141 x 43 milliméteres mérettel bír.

Az MSI ünnepi videokártyái rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd. Annyi már biztos, hogy a gyártó egy-egy ajándékot rejt el a videokártyák dobozában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward