LG: Jövőre jöhet a sci-fikbe illő feltekeredő okostelefon

A hajtogatós mobil után jöhetnek a feltekeredő modellek, de lesznek még meglepetések ezen a fronton.

LG: Jövőre jöhet a sci-fikbe illő feltekeredő okostelefon

Az LG az OLED kijelzőivel egyelőre az okostelefonok frontján nem igazán tudott érdemi eredményt elérni, ami azért nagy probléma a vállalatnak, mert az OLED sok olyan innovációhoz jelent kulcsot, amit az IPS mellett nem lehet megoldani. Ilyen a hajtogatós képernyő, de még a szimpla ívelt peremes dizájn, vagy a megjelenítő mögé rejtett ujjlenyomat-olvasó is. És bizony a feltekeredő okostelefonhoz is erre van szükség.

Friss információk szerint az LG már azon van, hogy miután a hajtogatós mobilok szegmenséről sajnálatos módon lecsúszott, a feltekeredő konstrukciók világába már maximális erőbedobással vesse bele magát. De sajnos az OLED tekintetében az LG még a jelek szerint továbbra is bajban van. Ugyanis arról lehet hallani, hogy hiába gyárt saját OLED paneleket a cég már mobilok számára is, ehhez a projekthez egy konkurens szállíthatja majd az alapot.

A kínai BOE által előállított kijelzőket veheti majd használatba az LG a saját hajtogatható készülékének a megalkotásakor. Ez a megoldás iparági források szerint a Project B névre hallgat, és talán már nem is kell rá túl sokat várni, hogy elkészüljön. Állítólag 2021 elején már lehullhat majd a lepel az izgalmas konstrukcióról. Hogy ez pontosan milyen módon fog működni? Azt még nem lehet tudni, de vannak már erre irányuló szabadalmi vázlatai az LG-nek, egy ilyen látható a borítóképen is.

Galéria megnyitása
Ilyen szabadalma is van az LG-nek

Arról lehet hallani, hogy 1000-2000 darab prototípus előállítása már folyamatban van. Ha ezekkel nincsen jelentősebb probléma, akkor még néhány kört futhat az LG további prototípus szériákkal, és amennyiben mindent rendben talál, kezdetét veheti a sorozatgyártás. A vállalat mérnökei a Phjongthekben található üzemben foglalkoznak ezzel a fejlesztéssel.

A Project B-nek rendkívül fontos szerepe lesz. Az LG-t nem ez menti majd meg az eladási számok fokozatos csökkenésében, az egészen biztos, viszont ezzel a vállalat végre megint bizonyíthatná, hogy egy innovatív szereplője annak a piacnak, amin néhány éve még a fejlesztési irányt mutatta a riválisoknak például a káva elvékonyításával, vagy éppen az ultra-széles látószögű társkamera használatával.

Attól függetlenül, hogy az LG már a feltekeredő eszközök felé vette az irányt, ez még nem jelenti azt, hogy a csúcson már csak ennek a fejlesztésére koncentrál majd. Olyan információk is vannak, hogy 2021 első felében érkezik majd a következő generációs csúcskészüléke a cégnek. Ez a szerkezet elvileg a Szivárvány (Rainbow) névre hallgat a fejlesztési stádiumában.

Galéria megnyitása

Végül még azt is megtudhattuk, hogy ebben az évben bevetésre kerülhet az LG-nél egy olyan modell, ami a Wing, vagyis Szárny kódnéven fut, és horizontális használathoz lesz optimalizálva. Erről részleteket még nem lehet tudni, de ennyi alapján mindenképpen érdemes lehet majd rá odafigyelni. Tehát az idei év is tartogat még meglepetést az LG részéről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap