LG G2 újratöltve: befutott az LG G3 A

Az LG megint bővítette a G3 szériát, ezúttal egy olyan okostelefonnal, ami a korábbi csúcsmodellt önti az aktuális testébe.

LG G2 újratöltve: befutott az LG G3 A

Az LG úgy látszik, hogy addig szeretné ütni azt a bizonyos vasat, amíg meleg, vagyis maradéktalanul ki akarja használni az LG G3 komoly sikerét. Az aktuális zászlóshajó még májusban mutatkozott be, azóta viszont már a harmadik készüléket dobja piacra a vállalat ennek a népszerűségét kihasználva. Ráadásul már azt is tudjuk, hogy még ezzel sincs vége, és egy nagyobb kijelzővel felvértezett gép még biztosan rajthoz fog állni a közeljövőben. Ez LG G3 Stylusként kerülhet a boltok polcaira.

Most viszont lássuk, hogy pontosan mit is kapnak azok a vásárlók, akik bizalmat szavaznak az LG G3 A-nak. Ez a modell a legegyszerűbben úgy jellemezhető, hogy az LG G3 és a tavalyi csúcsmodell, az LG G2 szerelemgyermeke. A készülék alapjaiban véve a G2 által is nyújtott képességek birtokában van, de a körítést ezúttal már a G3 mintájára alakították ki, és a szoftveres adottságait is átemelték az új gépnek.

A készülék vonalvezetése már teljes mértékig a Floating Arc dizájn jegyében újult meg. Első pillantásra nagyon hasonlít az újdonság az aktuális csúcsgépre, de a kézbevételt követően azért hamar érződik, hogy ennek a megjelenítője egy kicsit kisebb lett. Az LG G2 hátlapja még fényes polikarbonát volt, itt viszont már az a fémes szálakkal átszőtt, szálcsiszolt hatást keltő borítás fog felbukkanni a színen, amit a G3-nál ismerhetett meg a nagyközönség. Ez nem gyűjti az ujjlenyomatokat, valamint kellemes a tapintása. Ami viszont már egy fokkal izgalmasabb a külsőnél, hogy a kamerarendszer is át lett „mentve”. Előre egy F/2.0-s lencse mögé rejtett 2,1 megapixeles egység tekint, ami Full HD-s videóhívások folytatására alkalmas, hátra pedig az a nagy figyelmet kapó, optikai képstabilizátoros, 13 MPixeles megoldás került, aminek a munkáját egy infralézeres autófókusz segíti. Ennek köszönhetően a másodperc tört része alatt rá tud hangolódni a megörökítendő témára a kamera. Végül az operációs rendszert sem hagyták ki a képletből, az Android 4.4 KitKat tehát itt már hasonló testet öltött, mint az LG G3 esetében. Az egyedi, egyszerűbb vonalvezetésű felhasználói felület olyan extrákkal van megfűszerezve, mint például a „lopásgátló”, amivel távolról lehet az érzékeny adatokat törölni, vagy a Knock Code, mellyel egyebek mellett leválthatóak a jelszavak is.

Az előlapot egy 5,2 hüvelykes kijelző tölti ki, ami az LG méltán híres True HD-IPS+ technológiájával operál, a tökéletesen éles vonalak kirajzolásáról pedig az 1080p-s felbontás gondoskodik. A telefon szívében egy Qualcomm Snapdragon 800 chip lapul, ami 2,26 GHz-es órajelen munkálkodó Krait 400 processzormagok négyesével, továbbá egy Adreno 330 grafikus egységgel szolgál. A rendszenek 2 GB-nyi LPDDR3 memóriával kell beérni, míg a tárhely 32 GB-os testet öltött. A bővíthetőségről egy microSD kártya hellyel gondoskodtak a tervezők. A gép kapcsolati képességeit egyelőre nem ismerhettük meg teljes mértékig, de az biztos, hogy van 150 Mbps-os letöltési sebességgel kecsegtető 4G LTE modem, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul, GPS vevő és NFC chip is a kelléktárában. Az új gép nagyobb lett a G2-nél, hiába törekedtek itt is a kompaktságra. A 141 x 71,6 x 9,8 milliméteres vonalak közé szorított konfiguráció 146,8 grammos tömeggel áll rajthoz. Az akkumulátora kivehető lett, így a koreai G2 példájára – ami szintén eltávolítható telepet kapott –, ez is 2610 mAh-val gazdálkodhat. Két színben lesz megvásárolható kezdetben, titánszürkében és fehérben.

Az LG G3 A egyelőre még elég drágán indít, de látva az LG G2 és a G3 példáját, számíthatunk rá, hogy hamar beáll az ára egy emészthetőbb szintre. A Dél-Koreában debütáló okostelefonért 700 ezer wont kell kifizetni, ami nagyjából 680 dollárnak felel meg jelenleg. Arról egyelőre nem esett szó, hogy az SK-Telekom kínálatában kezdő eszköz mikor kerülhet más régiókban is bevetésre. Remélhetőleg Európába is el fog jutni, hiszen elég vonzó konfigurációnak tűnik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward