LG: Feltekeredő OLED televízió is várja a látogatókat a CES-en

A vállalat egy brutális méretű és látványú OLED Hullámot, valamit OLED Szükőkutat is épített.

LG: Feltekeredő OLED televízió is várja a látogatókat a CES-en

Az LG mindent megtesz azért, hogy az OLED technológiás megjelenítőkre felhívja a figyelmet, és éppen ezért olyan installációkat hozott össze a Las Vegas-i eseményre, amik mellett aligha sétálnak el egyszerűen az emberek. És a vállalat ezúttal is megmutatta a világ talán legkülönlegesebb televízióját, a LG SIGNATURE OLED TV R-t.

Az LG 2016-ban kezdett el különböző OLED építményeket tervezni a nagy elektronikai kiállítások alkalmára, és 2020-ban sem adta fel ezt a – mondhatni – hagyományát. Készített már az LG az évek során OLED Alagutat, OLED Kanyont és OLED Vízesést is egyéb kreációk mellett, most pedig egy OLED Hullámmal, valamint egy OLED Szökőkúttal rukkolt elő.

Galéria megnyitása

Ezek közül technológiai szempontból a legizgalmasabb az OLED Szökőkút volt, ezt ugyanis a vállalat kizárólag feltekeredő OLED kijelzőkből alkotta meg, és egészen pontosan 20 ilyen masinát használt fel a lenyűgöző látvány biztosításához. Érdekesség és újítás volt ezen a fronton, hogy a televízióknak csak a fele volt a földön, a másik fele fejjel lefelé csüngött. Itt fentről lefelé ereszkedett a panel.

És bár a mechanika szempontjából nincs nagy különbség, az LG állítólag kicsit áttervezte a LG SIGNATURE OLED TV R készüléket ahhoz, hogy fordítva is megfelelően működjön, mert más erőhatások érik az eszközt így használva.

Galéria megnyitása

A feltekeredő LG OLED televízió a 2019-es CES-en debütált egyébként, ez a 65RX jelölést viseli. Ez a készülék azóta is egyedülálló. A tervezők egy elképesztően vékony, 65 hüvelykes panelt használtak fel a megalkotásához. A készüléket többféle módon is lehet majd használni az otthonokban.

Amikor például csak zenehallgatás a cél, akkor elegendő lesz néhány centiméterre felemelkednie a panelnek, hogy a lejátszó felülete megjelenjen. A LG SIGNATURE OLED TV R modellből a jelek szerint mostanában nem tervez újat kiadni a vállalat, az konstrukció egyébként 4K Ultra HD felbontással üzemel.

Galéria megnyitása

Az LG másik látványos installációja, az OLED Hullám, üzleti, kereskedelmi célra szánt panelekből állt össze, szóval ennek több szempontból is nagy volt a reklámértéke a CES-en. A dél-koreaiak összesen 200 darab 55 colos panelt felhasználva alkották meg a különlegességet, és mindegyik egység 4K felbontású volt, ennek megfelelőn csaknem 1,7 milliárd pixel elevenedett meg egyidejűleg a látogatok szeme előtt.

A cég az ilyen megjelenítők esetében lehetőséget nyújt a felületek hajlítására, és ezt kihasználva hívta életre az OLED Hullámot. Tudniillik a 200 darab panel közül csak 72 volt sík felülettel felhasználva, a maradék 128 egység domború vagy homorú alakot öltött a grandiózus összeállítás keretében.

Különböző videók mentek az OLED Hullámon, az érdeklődők utazhattak a csillagok között vagy a tenger mélyén, és más természeti csodákban is gyönyörködhettek. A vállalat pedig arról is gondoskodott, hogy a megfelelő hanghatások se maradjanak el, hogy az élmény még átütőbb, emlékezetesebb maradjon.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap