LG egybegép 21:9-es képaránnyal, beépített TV tunerrel

Az újdonsággal webböngészés vagy munka közben is nézhetjük kedvenc televíziós műsorainkat.

LG egybegép 21:9-es képaránnyal, beépített TV tunerrel

A 21:9-es képaránnyal rendelkező televíziók és monitorok a többség számára még mindig szokatlannak tűnhetnek, főleg, ha 4:3-as vagy 5:4-es kijelző után ülünk le eléjük. Az LG viszont komoly fantáziát lát ebben a képarányban, hiszen sorra mutatja be 21:9-es LCD televízióit, illetve megjelenítőit, sőt, a cég műhelyében már 21:9-es képarányú egybegép is készült. Utóbbi a Cine View sorozatban kapott helyet.

Most úgy tűnik, a vállalat egy újabb Cine View sorozatú egybegép piacra dobására készül, amely a 29V940-es típusjelzést viseli, azaz 21:9-es képarányú LCD kijelzője 29 hüvelykes képátlóval bír. Az LCD panel IPS alapokon nyugszik, így függőleges és vízszintes betekintési szögei egyformán 178 fokosak. A tipikus kontrasztarány 1000:1, a tipikus fényerősség 300 cd/m2, a GTG válaszidő pedig 5 ezredmásodperces értéket képvisel.

Az egybegép 2560 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelzője mögött egy meglehetősen erős rendszer kapott helyet, amely negyedik generációs Core i5-ös processzorra, 8 GB-nyi rendszermemóriára, illetve egy 1 TB-os 5400 RPM-es SATA 6 Gbps-os merevlemezre támaszkodik. A videóvezérlő szerepét minden esetben az adott processzorban lapuló Intel HD Graphics egység tölti be.

A fedélzeten 802.11 b/g/n WiFi vezérlő, Bluetooth 4.0 LE vezérlő, illetve 720p-s HD webkamera egyaránt jelen van, a lehető legjobb hangzásról pedig két darab 7 wattos beépített hangszóró gondoskodik, méghozzá LG Clear Voice II, és Infinite Surround technológiával megtámogatva. Az újdonság a felsoroltakon kívül Gigabites Ethernet vezérlőt és négy az egyben memóriakártya-olvasót is tartalmaz (SD, SDHC, SDXC, MMC).

A konfiguráció remekül használható mindennapi számítógépes feladatok elvégzésére, de ezzel együtt televíziós műsorok is megtekinthetőek rajta, hála a beépített TV tunernek. Extra szolgáltatás, hogy a rendszer PiB, azaz kép a kép mellett funkcióval is rendelkezik, így munka vagy webböngészés közben kedvenc televíziós műsorunk is megjelenhet a kijelzőn.

Az egybegéphez vezeték nélküli billentyűzet és vezeték nélküli egér is jár, a tápellátásról pedig 140 wattos külső tápadapter gondoskodik. Az árban még egy 64-bites Windows 8.1-es operációs rendszer is benne van.

A CineView sorozatot erősítő 29V940-es egybegép háromféle kiszerelésben kerül az üzletek polcaira. A fentebb említett Core i5-ös modell 2175 dollárba, Core i3-as társa pedig 1883 dollárba kerül, de a sorozat egy Pentium alapú kiadást is rejt, ami már 1400 dollárért is hazavihető lesz.

Az újdonság a meglehetősen szűkszavú bejelentés alapján elsőként Dél-Koreában kerülhet az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward