Leveszi a kezét a Steam tartalmairól a Valve

Többé semmilyen játékot nem tiltanak le a Steamről, hacsak az nem illegális

Leveszi a kezét a Steam tartalmairól a Valve

A Valve bejelentette, hogy alaposan változtat hozzáállásán a Steamen megjelenő tartalmak felügyelétével, és adott esetben törlésével kapcsolatban. Erre azt követően volt szükség, hogy a Valve elkezdett levenni bizonyos felnőtt témájú vizuális novellákat az áruházból (amit nagy felháborodás kísért), meg persze rendszeresen jelennek meg olyan játékok is, mint a múlt hónapban felfedezett, iskolai lövöldözést modellező Active Shooter (amit szintén).

Erik Johnson a Valve-tól kifejtette, hogy az ilyen ügyeket követően most jutottak el arra a pontra, hogy összeült a vállalat, és kitalálták, mi legyen a folytatás.

Innentől kezdve a Valve mindent felenged majd a Steam áruházába, ami nem illegális, vagy nem egyszerűen tiszta trollkodás.

Johnson szerint nem volt egyszerű a döntés, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben a tartalmak felügyeletét nem kizárólag automatizált algoritmusok végzik, hanem van egy nagyon komoly, emberekből álló csapatuk is, akik rendszeresen vizsgálják, mi kerül fel az áruházba, és persze utána járnak a játékosok által bejelentett, potenciálisan sértő tartalmaknak.

Mindez ahhoz vezetett, hogy a Valve egész egyszerűen eljutott arra a pontra, ahol már bármit csinálnak, azon valaki fel fog háborodni. "Így végül úgy döntöttünk, hogy visszatérünk ahhoz az alapelvhez, amit a Steam elindításakor vallottunk. Nem a Valve-nak kell eldöntenie, hogy milyen tartalmak juthatnak el a felhasználókhoz, a fejlesztők számára pedig nem a Valve-nak kell megszabni, hogy milyen játékokat készítsenek".

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward