Letölthető az Nvidia saját teljesítménymérő alkalmazása

A Frameview a konkurens videokártyákon és integrált grafikus vezérlőkön is működik, de minden esetben Windows 10 kell hozzá.

Letölthető az Nvidia saját teljesítménymérő alkalmazása

Ami az AMD-nél az OCAT, az az Nvidiánál mostantól a Frameview – gyakorlatilag mindkét segédprogram a videokártyával kapcsolatos teljesítménymérést segíti, méghozzá az Intel PresentMon könyvtárára alapozva, némileg kiegészítve és fogyaszthatóbbá téve azt.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása Így néz ki az alkalmazás felhasználói kezelőfelülete A Frameview segítségével mérhetjük az FPS sebességet, a képkockák elkészítéséhez szükséges időt, valamint az eredményeket Excelbe is importálhatjuk, így látványos diagramokat lehet belőlük készíteni. A log fájlokat egyébként CSV formátumban menti az alkalmazás.

Az Nvidia megoldása extraként még fogyasztásmérő funkciót is kapott, ami igazából nem valós, hanem kalkulált adatokból dolgozik, így a műszeres fogyasztásmérést nem tudja helyettesíteni, de bizonyos esetekben hasznos lehet.

A 23 MB-os alkalmazás a DirectX 9-es, 11-es és 12-es változatát egyaránt támogatja, plusz OpenGL, Vulkan és Universal Windows Platform (UWP) támogatással is rendelkezik. Segítségével nem csak teljes kijelzős, de ablakos módban futó alkalmazásokban is mérhetjük a teljesítményt, valamint Multi-GPU támogatás is rendelkezésre áll.

A minimális rendszerterhelés mellett futó alkalmazás számait akár a futó játék alatt is meg lehet tekinteni, hála az overlay módnak, használatához viszont Windows 10 operációs rendszerre van szükség.

Az alkalmazás az Nvidia videokártyák mellett az AMD és az Intel videóvezérlőivel is kompatibilis. A fogyasztással kapcsolatos kalkulációk az AMD grafikus processzorain viszont nem működik pontosan, ugyanis az Nvidia egyelőre nem tudja, hogy az AMD saját API-ja pontosan milyen számokat továbbít a rendszer számára, így az aktuális értékeket nem szabad összehasonlításra használni, hiszen pontatlanok.

Galéria megnyitása

A Frameview jelenleg a 0.9.4124.26691055-ös verziónál tart és csak béta változatban érhető el. Az alkalmazás ingyenes, letöltéséhez ide kell ellátogatni, a hozzá tartozó dokumentáció pedig itt található.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap