Letisztult megjelenés mellett csúcshangzást ígér a Huawei Sound X

A hangszóró 360 fokban szólal meg, sok jó lehetőséget nyújt, és elérhető lesz Magyarországon is.

Letisztult megjelenés mellett csúcshangzást ígér a Huawei Sound X

A Huawei igyekszik minél szélesebb termékpalettát létrehozni, és ennek jegyében most a vállalat egy új hangkeltővel állt elő, ami kiváló része lehet a lakásoknak. A szerkezet képes döbbenetesen szép hangzással szolgálni, miközben hangvezérlés is megoldható vele egyebek mellett.

Az egyszerűen csak Sound X névre keresztel szerkezet esetében már első ránézésre sejthető, hogy ez 360 fokban szórakoztatja az embereket. Mivel a Huawei igazából hangtechnikával korábban nem sokat foglalkozott, ezért úgy döntött, hogy inkább profik segítségét kéri abban, hogy a rendszer kiemelkedő hangzást tudjon nyújtani. A kínaiak a Devialet személyében találták meg az ideális partnert.

Galéria megnyitása

A francia vállalat már számos csúcskategóriás hangszórót készített, otthonosan mozog ebben a világban, így a nagy tapasztalatával hozzá tudott járulni a Huawei termékéhez. A Sound X végeredményben magában hordozza mindkét vállalat DNS-ét, és kiválóan ötvözi a jó funkcionalitást a letisztult megjelenéssel és a remek zenei képességekkel.

Összesen nyolc hangszóró található a készülékben. Két mélynyomó került a fedélzetre, melyek kicsik, de erősek, 60 wattosak, és akár 40 Hz-es hangokat is képesek érdemben megszólaltatni. Sok hangszóró a hangerő emelésével egyre gyengébb produkciót nyújt, a Sound X viszont elvileg úgy lett tervezve, hogy ez ne legyen rá jellemző, kioltja a felépítése a káros rezgéseket (Push-Push akusztikus dizájn). És az ötletes kialakítás láthatóvá teszi a mélynyomók felületét, így nemcsak szépen szól, de látványos is munka közben a Sound X.

Galéria megnyitása

Alul szövetes burkolat alatt helyezkedik el hat magas hangszóró, ezek gondoskodnak a megfelelő körhatásról, és kiegyensúlyozottan fognak megszólalni. A csipogók a gyártó elmondása szerint 40 kHz-ig tudják visszaadni a hangokat, szóval ilyen téren biztosan nem érheti majd kritika a Sound X-et. A Huawei alkalmazza a Devialet által fejlesztett Speaker Active Matching (SAM) technológiát, mely a hangkeltők karakteréhez igazítja a hangokat, ezáltal nem kell torzítástól tartani, és kiválóan ki tudja majd a rendszer használni a Sound X zenei képességeit.

Galéria megnyitása

Támogatja a termék a Huawei Share technológiát, ennek köszönhetően a társítás nagyon egyszerűen megy majd. A mobilt csak közel kell tartani a Sound X-hez (NFC), és máris összhangba kerülhetnek az eszközök. A hang átvitele gondtalanul megy majd veszteségmentesen és alacsony késleltetés mellett, mivel Wi-Fi-t használ, nem pedig Bluetooth kapcsolattal üzemel. És az EMUI 10.1-et futtató gépekkel már a Multi-Device funkció is kihasználható a még egyszerűbb kezelés érdekében – zenehallgatáskor a mobil például magától képes felajánlani a kapcsolódást.

Vannak mikrofonok is a Sound X kelléktárában, és ezek nagy „hallótávolsággal” rendelkeznek, akár 5 méterről is képesek tisztán hallani a felhasználók utasításait. Az okostelefon a bejövő hívásoknál a zenét magától lenémítja, és átadja a hívásokat a hangszóró számára, miután a hívásmód be van kapcsolva. Okoshangszóróként hivatkozik az újdonságra a vállalat, de itt nem esett szó arról, hogy lenne bármilyen digitális asszisztens támogatás. De a hangutasításokat képes a hozzá kapcsolódó okostelefon irányába továbbítani.

Galéria megnyitása

A szerkezet annak ellenére, hogy mit ígér, nem különösebben hivalkodó. A hengeres testbe bújtatott, fekete hangszóró, a 203 x 165 milliméteres idomaival könnyedén beleveszik egy tágasabb nappali berendezésébe. 3,5 kg a tömege a masinának, és csak feketében lesz kapható. A burkolata úgy lett megtervezve, hogy a jelek terjedésének ne szabjon gátat, így nagy lesz a hatótávja. Felülre kerültek rajta az érintésérzékeny kezelőszervek az alapfunkciók elérésére, és van itt egy gyűrű is RGB fénnyel, ha valakinek kell a hangulatfokozás.

A Huawei Sound X megvásárolható lesz Magyarországon is, de még várni kell rá. A készülék előre láthatólag nyáron jut el a hazai boltok polcaira. Hogy mennyibe fog kerülni itthon? Nos, ez egyelőre még nem ismert, de azt tudjuk, hogy Kínában átszámítva 280 dollárt kóstál, szóval meglehetősen masszív árcédula kerülhet majd rá Magyarországon is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap