Lesz valaha új KotOR?

10 éves együttműködést tervez az EA és a Disney...

Lesz valaha új KotOR?

A jelenlegi állás szerint az EA és a Disney együttműködése nem kevesebb mint 10 évet fog felölelni. Tehát az, hogy az Obsidian valaha is folytassa a KotOR sorozatot, ami náluk már egyszer előkészületi fázisban volt, elég valószínűtlenné vált. Főleg, hogy a BioWare, a széria alkotója már az EA kötelékébe tartozik.

Az egyetlen bejelentett SW játék a jelenleg futó MMO mellett (SWTOR) a DICE LA-nél készülő Battlefront újraindítás. Az is tudható, hogy a Dead Space-ért felelős Visceral és a BioWare is dolgozik egy-egy címen, de igencsak meglepődnénk, ha kiderülne, hogy a utóbbi csapatnál a KotOR 3 van készülőben. Nagy öröm viszont, hogy egyik játék sem lesz filmkísérő darab, ami már csak azért is különösen jó hír, mert fogalmazzunk úgy, hogy vannak kétségeink a 2015 decemberére várható JJ Abrams alkotással kapcsolatosan, amihez azt hallottuk, hogy tini sztárokat keresnek (Han és Leia gyerekei? Nem tudhatjuk, még sok a titkolózás)...

Az EA pénzügyi vezetője egy UBS konferencián ejtette el, hogy már korábban készültek náluk filmre alapozott játékok, ezért most már az elején leszögezi, hogy a jövőben ilyenek nem lesznek:

"A Star Wars franchise szépsége, hogy hihetetlenül széles és mély, így nem kell a filmekhez ragaszkodni, ha játékot készítünk. Csinálhatunk játékot, ami a Star Wars köré épített világra fókuszál."

"Hosszú ideje állunk együttműködésben a Lucas-szal (stúdió) és amikor a Disney átvette őket, nagyon fontosnak találták továbbvinni a Star Wars-t a videojátékok vonalán. Úgy érezték nagyon értékes és a sok ember kötődik hozzá régóta. Ezért kerestek meg minket ezzel a partnerséggel, mert tudták, hogy segítségükre lehetünk nagyszerű játékok fejlesztésében. Ezért aztán egy fantasztikus együttműködést alapoztunk meg, ami lehetővé teszi számunkra, hogy sok játékot csináljunk változatos stílusokban, rengeteg platformon az elkövetkező 10 évben."

Ettől függetlenül persze megpróbálnak majd profitálni a Disney marketing erejéből is (nagyjából a film köré időzíteni megjelenéseket), de nem alapoznak a mozikra. Ami a Battlefrontot illeti, az 2015 nyarára, vagyis a film előttre várható.

Esett szó az SWTOR sikertelenségéről is. Blake Jorgensen elmondása szerint ugyan nem sikerült teljesíteni a kezdeti hatalmas elvárásokat, de a játék profitál nekik. Ehhez viszont az kellett, hogy igazítsák a játékot a gazdasági modelljéhez. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ez egyértelműen látható is rajta, hisz nem olyan ütemben jönnek hozzá a frissítések és az új bolygók, mint azt a kezdetkor sugallták...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward