Lenyűgöző tempót nyújt majd a Huawei Mate 20?

Lenyűgöző tempót nyújt majd a Huawei Mate 20?

A Geekbench adatbázisában megjelent egy olyan Huawei eszköz, ami minden eddigi androidos okostelefonnál jóval magasabb pontszámokat produkált a teszt lefuttatását követően. A Huawei LYA-L29 jelöléssel illetett készülékben a feltételezések szerint a Kirin 980 rendszerchip dolgozott a megmérettetés során, és valószínűleg valamelyik Mate 20 variánsról beszélhetünk itt.

A szóban forgó szerkezet már egyetlen magon mérve is szédületesen gyors volt a korábbi versenytársaihoz képest, a többmagos mérés tekintetében pedig még nagyobb előnyt ért el a végeredmény tekintetében. A Huawei LYA-L29 a Geekbench-ben egészen pontosan 3390 és 10318 pontot produkált, miközben a Huawei P20 Pro ugyanebben a tesztben mindössze kb. 1900 pontos eredményt ér el egyetlen magon és 6700 pontot produkált, amikor minden feldolgozója aktív volt. Tehát az új generációs masina 78 és 54 százalékos gyorsulást hozhat az aktuális zászlóshajóhoz képest házon belül.

Galéria megnyitása

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Kirin 970 már eléggé le volt maradva a Snapdragon 845-höz képest is, viszont a HiSilicon Kirin 980-nak a Qualcomm megoldása sem ellenfél. A OnePlus 6 például 2370 pontot tud elérni az egymagos mérésen, a többmagos tesztet pedig 8720 ponttal abszolválja. Szóval még itt is 43 és 18,5 százalékos gyorsulásról beszélhetünk. Egyedül az Apple A12 Bionic tud a Kirin 980-nál szebben teljesíteni a Geekbench alatt az aktuális csúcstermékeket tekintve, de mivel az Apple rendszerchipjei mindig is remek szereplést mutattak ebben a tesztben, így ez nem nevezhető meglepetésnek. Az A12 Bionic 4790 pontot tud egyetlen mag esetén, minden mag munkára fogása esetén pedig 11100 pontra képes. (Szóval maximális terhelés esetén igazából nincsen túlságosan nagy lemaradásban a Kirin 980, nagyjából az Apple A11 Bionic szintjét hozza.)

A Geekbench által publikált adatokból az olvasható még ki, hogy az adott készülékben 6 GB-nyi rendszermemória volt. Ezen felül pedig, ami még lényeges itt, hogy az Android 9.0 Pie operációs rendszert futtatta. Az előzetes információk alapján a Huawei Mate 20 már a friss Androiddal kerül majd bevetésre, szóval ez is arra utal, hogy ehhez a modellhez köthető az eredmény, és állítólag 6 vagy 8 GB-nyi RAM kerül majd a termékbe kiviteltől függően, ami megint csak stimmel.

A Huawei a tervek szerint október 16-án fogja bemutatni a Huawei Mate 20 szériát, és valószínűleg a vállalat óriási hangsúlyt fektet majd arra, hogy mekkora gyorsulást ért el a Kirin 980 révén. Amit egyébként már az IFA 2018 keretében lényegében bemutatott, szóval pontosan tudjuk, hogyan épül fel a rendszerchip. A Kirin 980-ról azt érdemes elmondani nagyvonalakban, hogy három klaszteres a processzora, van benne kettő 2,6 GHz-en és kettő 1,92 GHz-en üzemelő Cortex-A76 egység, valamint négy 1,8 GHz-es frekvenciára hangolt Cortex-A55 feldolgozó. A grafikus vezérlője a lapkának egy Mali-G76 MP10, ami 750 MHz-en működik majd, és a Kirin 980 már kettő NPU-t fog felvonultatni, melyek még az eddigi tempó duplájánál is nagyobb gyorsulást hoznak. A 7 nm-es gyártástechnológiával készülő rendszerchip olyan 4G LTE hálózati modemet kapott, ami 1,4 GHz-es sávszélesség elérésére lesz képes teljes kihasználtság esetén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap