Lenovo IdeaPad U160, Core i7-es processzorral

A Lenovo IdeaPad U160 egy új ultrahordozható noteszgép, amelyben már az Intel legfrissebb alacsony feszültség mellett üzemelő Core i7-es processzorainak egyike kaphat helyet. A 11,6 hüvelykes kijelzővel ellátott kis készülék a Core i7-640UM processzorral karöltve igazán ütőképes kis megoldás lehet, bár a tesztek egyelőre nem erről árulkodnak. A szerkezet belsejében lévő processzor két maggal rendelkezik, de a HyperThreading technológia jóvoltából összesen négy szálon is dolgozhat a rendszer. A processzor maximális órajele (Turbo) 2,26 GHz-es. A szerkezet 4 GB-nyi memóriával, 500 GB-os merevlemezzel, Bluetooth és 802.11g típusú WiFi adapterrel, valamint egy hatcellás akkumulátorral 1150 dollárba kerül.

Lenovo IdeaPad U160, Core i7-es processzorral

A Lenovo IdeaPad U160 egy új ultrahordozható noteszgép, amelyben már az Intel legfrissebb, alacsony feszültség mellett üzemelő Core i7-es processzorainak egyike is helyet kaphat. A 11,6 hüvelykes kijelzővel ellátott kis készülék Core i7-640UM processzort kapott, ami kétmagos, de a HyperThreading technológia jóvoltából összesen négy szálon is dolgozhat egyszerre. A processzor órajele 1,2GHz, ami ha csak egy magot használunk 2,26 GHz-ig felmehet (Turbo). A gép 4 GB-nyi memóriával, 500 GB-os merevlemezzel, Bluetooth és 802.11g típusú WiFi adapterrel, valamint egy hatcellás akkumulátorral 1150 dollárba kerül.

Az U160-ról készült Engadget cikk alapján úgy tűnik, hogy a Core i7-640UM processzor teljesítmény tekintetében jól szerepel, de a rendszer akkumulátoros üzemideje éppencsak megüti az elvárt szintet (3 óra 10 percet mértek videónézés közben). Ráadásul annak ellenére, hogy a Core i7-640UM modell TDP-je 18W körül alakul, a tesztelők szerint eléggé felmelegszik a notebook háza. Ezeken felül azonban sok pozitívummal is rendelkezik a gép, úgyhogy majd meglátjuk pontosan mire képes, ha ellátogatott hozzánk is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward