Shop menü

LENCSEVÉGEN AZ INTEL ARC A750-ES ASZTALI VIDEOKÁRTYÁJA

Jó eséllyel ez a modell lehet az, amire az Intel korábban limitált példányszámú termékként hivatkozott.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Lencsevégen az Intel Arc A750-es asztali videokártyája

Az Intel még március végén villantotta meg limitált kiadású asztali videokártyáját, amellyel kapcsolatban igazából semmi érdemlegeset nem árultak el akkoriban, mindössze annyi derült ki, hogy a termék valamikor a nyár folyamán mutatkozhat be.

Azóta igazából teljes volt a csend az új termék körül, semmilyen lényegi információt nem osztottak meg vele kapcsolatban, legalábbis hivatalos forrásból. A napokban viszont felbukkant egy új videokártya, az Intel Arc A750-es modell, amelyet a GamersNexus leplezett le a Gunnir Arc A380-as modell tesztje kapcsán, rögtön a videó elején. Az új videokártya sajnos csak néhány másodpercig volt látható, ám a dizájn alapján nagyon hasonlít az Intel által bemutatott limitált kiadású példányhoz.

Galéria megnyitása

Az újdonság pontos tulajdonságaival kapcsolatban nem osztott meg információkat a csatorna, csak annyit sejtetett a szerző, hogy a termékről már készültek tesztek és ezeket videó formájában majd tálalhatják is, ami arra utalhat, nincs már messze a tényleges rajt időpontja sem. Kiszivárgott információk azért már napvilágot láttak, azaz van némi sejtés azzal kapcsolatban, mire számíthatunk az Arc A750-es modell esetében, már ami a hardveres felépítést illeti.

Alapok terén várhatóan 24 Xe maggal lesz dolgunk, ami 3072 darab FP32-es mag jelenlétét eredményezi, a GPU  pedig 192-bites adatsínen keresztül kapcsolódhat a 12 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memóriához. Ez jelentősen nagyobb tűzerő lesz, mint amit az Arc A380 biztosít, utóbbi ugyanis csak 8 Xe motorral, 1024 darab FP32-es maggal, valamint 96-bites memória-adatsínre kapcsolódó 6 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memóriával gazdálkodhat.

Galéria megnyitása

Ide kapcsolódik, hogy az Intel bejelentése szerint az Amerikai Egyesült Államok területén több helyszínen is népszerűsíteni fogják a hivatalosan még be sem jelentett Arc videokártya-sorozatot. Elsőként a LanFest Colorado alkalmával kerülhet sor ilyesmire, később azonban egyéb állomásokon is feltűnik majd a „karaván”, amelynek köszönhetően a szerencsés érdeklődők kaphatnak némi ízelítőt azzal kapcsolatban, mire mindenre számíthatnak az Arc sorozat megjelenését követően, már ami a teljesítményt illeti.

Galéria megnyitása

Nyilván az NDA hatálya alá tartozó részletekre nem derülhet fény, de az Arc videokártyákkal szerelt gamer számítógépeket egészen biztosan ki lehet majd próbálni, és néhány érdekes információ is elhangozhat a helyszínen.

Az Arc A750 megjelenésével kapcsolatban valószínűleg ugyanarra a forgatókönyvre készülhetünk, mint az eddig piacra dobott modelleknél: a rajt helyszíne Kína lesz, ahol első körben jó eséllyel megint az OEM partnerek kaphatják meg a videokártyát, így csak komplett konfiguráció részeként lehet rá lecsapni. Később a DIY piacra is megérkezhet, majd ezt követően a globális rajtra is sor kerülhet. Hogy pontosan mikor? Remélhetőleg az elkövetkező hetek folyamán ezt is elárulják az Intel illetékesei.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére