Lencsevégen a Sapphire Radeon RX 5700 XT Nitro+ OC

Az új videokártya már előrendelhető, így biztosan nem kell sokat várni a megjelenésére.

Lencsevégen a Sapphire Radeon RX 5700 XT Nitro+ OC

A Sapphire prémiumkategóriás Radeon RX 5700 XT videokártyája, amely a Nitro+ OC sorozatot erősíti, rövidesen hivatalisan is megjelenhet kereskedelmi forgalomban, legalábbis erre utal az a tény, hogy a termékkel kapcsolatban több információ is kiszivárgott, valamint az Amazon francia részlegében már előrendelésben is feltűnt, méghozzá 470 eurós végfelhasználói áron.

Galéria megnyitása

Az új videokártya a korábban bemutatott Pulse OC verzióhoz képest látszólag más nyomtatott áramköri lapot kapott, ami szélesebb, így „erősebb” VRM áramkör teljesíthet szolgálatot rajta. A PCIe tápcsatlakozók esetében a korábbi 8 és 6 tűből álló megoldást két darab nyolctűsre cserélték, így magasabb Power Limit alkalmazására van lehetőség, ami az alap- és a boost órajel emelését teszi lehetővé. Konkrét értékekről sajnos még nem esett szó.

Galéria megnyitása

Az egyedi felépítésű nyomtatott áramköri lap felett egy nagyméretű alumínium hűtőtömb látható, ami a melegedő komponensek által termelt hő gyors és hatékony átvételén dolgozik. A tömb felett két darab 100 milliméter körüli, illetve egy 80 milliméter körüli átmérővel rendelkező ventilátor dolgozik, arról azonban nincs hír, hogy ezek alacsony terhelés alkalmával leállnak-e. Érdekesség viszont, hogy a hűtőtömb hosszabb, mint maga a NYÁK lap, így a lamellák egy része lelóg a kártyáról, valamint a hátlapi hűtőlemez is rövidebb, mint az újdonság teljes hossza. Ez a hőleadás szempontjából pozitívum lehet, viszont mindenképpen az esztétikum rovására megy.

A videó kimenetek között két darab DisplayPort 1.4-es, illetve két darab HDMI 2.0-s port sorakozik. Az újdonság napokon belül megjelenhet kereskedelmi forgalomban, így a most még nem ismert paraméterekről is hamarosan lehullhat a lepel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap