Lencsevégen a Larrabee szilícium lapka

A Intel Larrabee névre keresztelt sokmagos „diszkrét grafikus processzora” egyre közelebb kerül a megjelenés felé, így elkerülhetetlen, hogy az újdonságról egy-egy fotó is felkerüljön az internetre. A Larrabee-ről korábban már láthattunk egy képet, amely egy 300 mm-es átmérőjű szilícium ostyát ábrázolt, ezen pedig több, szám szerint 64 darab Larrabee lapka volt jelen. A Larrabee lapkák egyenként 600 négyzetmilliméteres felülettel bírtak, ami kicsinek egyáltalán nem mondható.

Lencsevégen a Larrabee szilícium lapka

A Intel Larrabee névre keresztelt sokmagos „diszkrét grafikus processzora” egyre közelebb kerül a megjelenéshez, így elkerülhetetlen, hogy az újdonságról egy-egy fotó is felkerüljön az internetre. A Larrabee-ről korábban már láthattunk egy képet, amely egy 300 mm-es átmérőjű szilícium ostyát ábrázolt, ezen pedig több, szám szerint 64 darab Larrabee lapka volt jelen. A Larrabee lapkák egyenként 600 négyzetmilliméteres felülettel bírtak, ami kicsinek egyáltalán nem mondható, ráadásul a hírek szerint előállításuk sem lesz olcsó.

A PC Games Hardware munkatársai most szert tettek egy közelebbi Larrabee fotóra, amelyen maga a Larrabee lapka pózol. A fotó kissé homályos, de a lényeget azért nagyjából ki lehet venni. A kép alapján a PC Perspective egyik munkatársa, Ryan Shrout azt a következtetést vonta le, hogy az egység összesen 32 darab maggal lesz ellátva, amelyekhez 32 darab vektor feldolgozó egység is társul.

A fotó megjelenése után nem sokkal az Intel illetékesei egy közlemény formájában tájékoztatták a lelkes spekulálót arról, hogy a Larrabee fejlesztésével zökkenőmentesen, minden nehézség nélkül zajlik, és az egység most is a kutatólaborban foglal helyet. A közlemény arra is kitért, hogy a Larrabee chipből majd többféle változat kerül piacra, ám gyorsan hozzátették, hogy jelen pillanatban a chipről további információkat nem hajlandóak közölni. Ez a kijelentés arra utalhat, hogy az elsőként piacra kerülő Larrabee alapú termékek esetében a különféle változatok eltérő magszámmal bírhatnak. Specifikációk ide vagy oda, legalább láttuk végre a chip egyik verzióját is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward