Shop menü

LENCSEVÉGEN A GOOGLE PIXEL FOLD 2

Megjelent egy kémfotó az okostelefonról, és a képességeiről is szó esett már, de még messze a bemutatója.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Lencsevégen a Google Pixel Fold 2

Az Android Authority több információt, valamint egy képet is megosztott a Google Pixel termékvonal következő hajtogatható tagja kapcsán. Ez a mobil nagy valószínűség szerint csak az ősz folyamán fog megjelenni, de már „terepen” tesztelik a prototípusát.

Tavaly májusban mutatta be a Google a Pixel Fold készüléket, az első hajtogatható referencia modellt. Az a készülék még a Tensor G2 lapkával lépett a színre, a Pixel Fold 2 kapcsán pedig már az a hír járja, hogy hatalmas előrelépést tesz majd a teljesítmény szempontjából. A fejlesztők ezt a terméket már a Tensor G4 rendszerchippel szerelhetik fel, ami előre láthatólag a Pixel 9 generációt is meghajtja majd. Szóval itt átléphetik a Tensor G3-at, de nem is lesz egy évvel az első Pixel után vérfrissítés.

Lényeges fejlődést mutat majd a mobiltelefon a mesterséges intelligenciával megtoldott szoftverek kezelésében, itt már több olyan funkció lesz, amit offline megoldhat az okostelefon. Az „on-device” generatív MI lehetőségek már a Pixel 8 modelleknél megjelent. A Tensor G4 chip már az eddigieknél is jobban ki lesz hegyezve a mesterséges intelligencia feladatok gyorsítására. Miközben állítólag nem egy teljesen új felépítéssel fog szolgálni.

A Tensor G3 „zuma” kódnéven futott, a G4 pedig a „zumapro”. A nagyon hasonló név is arra utal már, hogy nem lesz egy teljesen átdolgozott architektúra. A pletykák szerint a most elérhető Cortex-X4, Cortex-A720 és Cortex-A520 magokat fogja használni a Tensor G4, csak a jelenlegitől eltérő felállásban, és más gyártástechnológiával készül majd – chipgyártót is válthat a Google. Az október környékén érkező Google Pixel Fold 2 már akár 16 GB-nyi rendszermemóriával is elérhető lehet majd, a tárhely esetén pedig biztosított lesz 256 GB-os opció.

Galéria megnyitása

Az új Pixel Fold hasonló formátumnál maradhat majd, mint az első generáció, de egy olyan kialakítást kap, ahol a mobil sarkai nagyobb ívet kapnak. A keret alumíniumötvözetből készül majd, így a különböző pontjain antennacsíkok szelik majd át. A pereme egyenesre lesz faragva, mint ahogy a Pixel 9 szériának is – a legutóbbi renderképek alapján.

Ami érdekessé teszi a Pixel Fold 2-ről készült fotót, hogy a kamera ebben az esetben már nem a megszokott formát mutatja, ami eléggé elszomorító. A hátlapot hosszában szinte végig kitöltő kameramodul egy kicsit más volt, mint a megszokott, és egyre ritkábban lehet ilyen egyedi megoldásokat látni. De a mostani kép alapján már a Pixel Fold 2 is egy generikusabb kameramodult fog kapni, ami a bal felső sarokba lesz rendezve.

A hagyományos látószögű főkamera mellett a Google a Pixel Fold 2-t is felszereli majd egy periszkópos lencserendszerrel. Ez a zoomolásra szolgál majd, és jó eséllyel 5-szörös zoomról fog gondoskodni, ahogy azt a Pixel 8 Prónál és a Pixel Foldnál is láttuk már. Valamint lesz még egy ultraszéles látószögű kamera is.

Aki lefényképezte a Google Pixel Fold 2-t azt mondta, hogy a készüléke „meglehetősen vékony”, ennek megfelelően vékonyabb lesz majd, mint az első felvonásban készült hajtogatható modell volt. Emellett pedig azt is hozzátette, hogy a kijelzőn továbbra is elég jól érezhető a hajlítás nyoma. A Pixel Foldnál a vastag keretben volt a belső kamera, ami itt másként fog alakulni. Erről nincs kép, de a beszámoló szerint már vékonyabb lesz a káva, ezért egy kicsi lyukban lesz a képernyőben a képalkotó.

A megjelenésig még egészen biztos, hogy sok információt tudunk majd meg a Google Pixel Fold 2 okostelefonról.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére