Lencsevégen a Galaxy S11 különleges kamerája

Olyan kamerarendszert kaphat a következő SGS, amivel kiemelkedően nagy zoomátfogásra lehet képes.

Lencsevégen a Galaxy S11 különleges kamerája

A Samsung nemrégiben mutatta be a Galaxy Note termékcsalád legfrissebb tagját, de a vállalat már a következő Galaxy S modellen dolgozik, legalábbis a legfrissebb hírek szerint ennek a kamerarendszerét sikerült valakinek megörökítenie. És a napvilágot látott információk alapján a vállalat szakemberei itt már egy olyan komponenst használhatnak, amivel eddig még nem sokszor találkozhattunk.

Egy dél-koreai jelentés szerint a Galaxy S11 kamerája már egy úgynevezett tesztfoglalatot kapott. Ez a tesztfoglalat arra szolgál, hogy az egységet ki lehessen próbálni, meg lehessen arról győződni, hogy megfelelően működik. Ha minden jól megy a tesztfoglalatos megmérettetések során, akkor utána a komponens gyártása és szállítása felpöröghet. A szóban forgó egységet a MecaTech Systems készítheti a Samsung számára.

Galéria megnyitása

A MecaTech Systems neve nem ismeretlen a szakmában, nagyon változatos kínálattal rendelkezik a kamerák terén. A MecaTech az egyszerűbb képalkotóktól kezdve tervez periszkópos megoldásokat és 3D ToF funkciót biztosító modulokat is. És az a hír járja, hogy a Samsung Galaxy S11 egy olyan kamerarendszerrel fog pályára lépni, ami már ötszörös optikai zoomolásra is képes lesz, amit jelen állás szerint egy normál kivitelű okostelefonon belül kizárólag periszkópos technológiával lehet megoldani. A Huawei és az Oppo is periszkópot használ az ilyen nagy zoom esetén.

Arról is szó esett ezen felül, hogy a Samsung már egy 108 megapixeles szenzort használhat majd a főkamera esetében, ami meglehetősen nagy ugrást jelentene a mostani 12 MPixelről. A Samsung nagyon sokat kihozott az eddig alkalmazott kamerából, de az 108 megapixeles megoldás minden tekintetben előrelépést jelenhetne, ez a szenzor ugyanis nemcsak a felbontásában, hanem a fizikai méretében is jócskán felülmúlja az eddig alkalmazott képi érzékelőket. 1/2,55 hüvelykes a Galaxy S10 kamerarendszerében található elsődleges egység, és 1/1,33 colos az állítólagosan bevetésre kerülő ISOCELL Bright HMX.

Galéria megnyitása

A Galaxy S11 kapcsán egyébként a következő hónapokban valószínűleg még nagyon sok pletyka fog felmerülni, amik vélhetően csak részben igazolódnak majd be. Például viszonylag ingatag lábakon áll az a hír, miszerint egy spektrométer is kerül majd bele, amely az egészségügyi oldalán lehet kiemelve az okostelefonnak. Ezzel a szenzorral elvileg képes lenne felmérni a szerkezet, hogy mennyi kalória van a különböző ételekben, vagy az italoknak megállapíthatná az alkoholtartalmát. Az elképzelések szerint ez töltené fel a kimaradó pulzusmérő helyét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap