Lencsevégen a Galaxy különleges GTX 460-asa

Lencsevégen a Galaxy különleges GTX 460-asa

A Galaxy fehér nyomtatott áramköri lappal és teljesen egyedi felépítéssel érkező GeForce GTX 460-as videokártyájáról október folyamán már érkeztek hírek, ám akkoriban még nem tudhattuk, hogy a termék pontosan milyen hűtéssel érkezik, illetve milyen órajeleken üzemel majd. Most az Expreview munkatársai szert tettek az újdonsággal kapcsolatban néhány friss információra, valamint friss fotókra is.

Az újdonság október folyamán még csak prototípusként létezett, de mára már elnyerte végleges formáját is, így a hivatalos bejelentésre és a termék megjelenésére már nem kell sokat várni. A videokártya egy 6+2 fázisú digitális VRM áramkörrel érkezik, amely lehetővé teszi a feszültségek szoftveres úton történő módosítását is. A PWM áramkör stabilitásáról ahogy ez elvárató ,minőségi alkatrészek gondoskodnak. A tápellátásért felelős áramkör alkatrészeit külön hűtéssel látták el, a GPU és a memóriachipek hűtését pedig egy négy darab hőcsőből álló, rengeteg alumínium lamellát tartalmazó megoldás biztosítja. A ventilátor szerepét egy 80-90 mm közötti átmérővel rendelkező légkeverő tölti be.

A termék stabil működéséhez egy nyolctűs és egy hattűs PCI Express tápcsatlakozó alkalmazására van szükség. A GF104-es GPU ezúttal is 336 CUDA maggal érkezik és 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához, amelyből a szokásossal ellentétben ezúttal 2 GB-nyi áll majd rendelkezésre. A GPU 675 MHz helyett 850 MHz-es magórajellel bír, a CUDA magok pedig így 1350 MHz helyett 1700 MHz-en fognak üzemelni. A 2 GB-nyi fedélzeti memória esetében sem a referenciának minősülő 3600 MHz-es effektív órajelet alkalmazták: a chipek ebben az esetben már kereken 4 GHz-es effektív órajelen ketyegnek.

A Galaxy GeForce GTX 460 Hall of Fame Edition névre keresztelt újdonságának pontos megjelenésével és várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban még nem állnak rendelkezésre információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward