Lencsevégen a Gainward GeForce 9800 GTX

Lencsevégen a Gainward GeForce 9800 GTX

Az Nvidia GeForce 9-es családja jelen pillanatban két tagból áll: a középkategóriás megoldások piacán a 9600 GT próbálja felvenni a versenyt az AMD Radeon HD kártyáival szemben, még a felsőkategóriás szegmensben a nemrégiben megjelent GeForce 9800 GX2 foglal helyet. Holnaptól új taggal bővül a GeForce 9-es család, ugyanis debütál a GeForce 9800 GTX, amely a felsőkategóriában harcol majd az AMD megoldásai ellen.

A Gainward GeForce 9800 GTX-e holnap az elsők között mutatkozik majd be, a kártya specifikációival és képeivel kapcsolatban azonban már most is vannak információk. A Gainward újdonsága fekete PCB-vel (nyomtatott áramköri lappal) rendelkezik, az egység GPU-ja 675 MHz-en ketyeg. A 65nm-es csíkszélességgel készülő G92-420-as GPU stream processzorai, amelyekből egészen pontosan 128 darab teljesít majd szolgálatot, 1688 MHz-en ketyegnek, míg az 512 MB-nyi GDDR3-as memória órajele 2200 MHz.

A kártya a GeForce 9800 GTX holnapi, hivatalos megjelenését követően várhatóan rövid időn belül megjelenik a boltok polcain. Az újdonság ára az előzetes hírek szerint 350 dollár, illetve 300 euró körül alakul, ez utóbbi átszámítva mintegy 77-78E forintos végösszeget jelent, ami idehaza lehet, hogy egy picit magasabb lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward