Shop menü

LEFÚJTA AZ NVIDIA AZ IZRAELI RENDEZVÉNYÉT, FIZIKAI FORMÁBAN BIZTOSAN NEM LESZ MEGTARTVA AZ IDEI AI SUMMIT

Izraelben háború robbant ki az elmúlt hétvége folyamán, a geopolitikai helyzet meglehetősen feszült, így ebben a környezetben felelőtlenség lenne egy több ezer résztvevőt vendégül látó nemzetközi rendezvényt tartani.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Lefújta az Nvidia az izraeli rendezvényét, fizikai formában biztosan nem lesz megtartva az idei AI Summit

Az Nvidia vezetője izgatottan készült a 2023. október 15-től 2023. október 16-ig megrendezésre kerülő AI Summit nevű rendezvényre, amelynek eredetileg Izrael fővárosa, Tel Aviv adott volna otthont. Izraelt az elmúlt hét végén, szombat reggel komoly támadások érték, ugyanis egy palesztin szélsőséges szervezet, a Hamász emberei a Gázai övezetből Izrael középső és déli részét kezdték lőni, méghozzá több ezer rakétával, majd fegyveres terroristák tömegi hatoltak be az izraeli településekre. Az események során az előzetes információk szerint legalább 600 izraeli vesztette életét, 2000-nél is többen sebesültek meg és 100-nál is többen estek túszul. Izrael később légicsapással válaszolt, amelynek eredményeként legalább 370 ember meghalt és legalább 2200-an megsebesültek, legalábbis a gázai egészségügyi minisztérium ezeket az előzetes számokat közölte.

A fentiek alapján egyértelműen látszik, hogy nem túl biztonságos ilyen körülmények közepette Izrael fővárosában, Tel Aviv területén bármilyen nemzetközi rendezvényt tartani, a háborús helyzet ugyanis bármikor eszkalálódhat. Éppen ezért döntöttek úgy az Nvidia illetékesei, hogy lefújják az AI Summit névre keresztelt rendezvényt, így az fizikai formában biztosan nem kerül megrendezésre Izraelben. Arról egyelőre nem esett szó, hogy az eseményt esetleg online formában megtartják-e a későbbiekben, illetve az is rejtély, később be tudják-e pótolni személyesen látogatható rendezvény keretén belül. A geopolitikai helyzet egyelőre meglehetősen képlékeny, nem lehet tudni, mennyi ideig tarthat a fegyveres konfliktus, illetve az sem tudható, mekkora területeket érinthet az idő előrehaladtával.

Galéria megnyitása

A rendezvényt az eredeti tervek szerint sokan látogatták volna meg, és Izraelből is sokan érkezhettek volna rá, hiszen a térségben rengeteg olyan kutató és szakember tevékenykedik, akik az AI hardverek és szoftverek fejlesztésével foglalkoznak. Az AI Summit több ezer látogatót vonzott volna, akik új készségeket szerezhettek volna, valamint felfedezhették volna személyesen az AI gyorsítók piacának újításait, illetve kapcsolatokat is építhettek volna. A nyitóelőadást követően a témák között számos fontos terület szerepelt volna, például az AU egészségügyi felhasználási lehetőségei, a generatív AI, a nagy nyelvi modellek (LLM-ek), de a kiberbiztonságról, a robotikáról, az omniverzumról, illetve az autonóm járművekről is szó esett volna.

Az Nvidia vezetése nagyon sajnálja, hogy végül le kellett mondani az AI Summit megrendezését, ugyanakkor erre mindenképpen szükség volt, hiszen a résztvevők biztonsága és jólléte kiemelten fontos szempont, ezt pedig csak ezzel a lépéssel lehet garantálni. A rendezvénnyel kapcsolatban egyelőre további információk nem érkeztek, de ha változik a helyzet, azt hírül adjuk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére