Shop menü

LEFOTÓZTÁK A ZOTAC EGYIK GEFORCE RTX 4090-ES VIDEOKÁRTYÁJÁT

Az újdonság dobozáról is készült egy kép, amelyen megcsodálható felülről is a hűtés.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Lefotózták a Zotac egyik GeForce RTX 4090-es videokártyáját

A következő generációs Nvidia videokártyákkal kapcsolatban remélhetőleg hamarosan napvilágot láthatnak a hivatalos részletek, ugyanis az Nvidia első embere a GTC alkalmával, 2022. szeptember 20-án tart egy GeForce videokártyákkal foglalkozó előadást, amelyen a korábbi ígéretek szerint szó esik az Ada Lovelace architektúráról, és remélhetőleg előkerülnek a csúcskategóriás videokártyák is. 

Első körben a GeForce RTX 4090 és a GeForce RTX 4080 érkezésére lehet számítani, talán ebben a sorrendben, a „kisebb” modellek majd csak hónapokkal később jelenhetnek meg. A GeForce RTX 4090 érkezésére utal az a fotó, ami a Baidun szivárgott ki a minap: ezen a Zotac egyik GeForce RTX 4090-es videokártyáját lehet megcsodálni, valamint a doboz dizájnjáról is készült egy fotó, ez hírünk borítóképén látható.

Galéria megnyitása

A videokártya a kép alapján egy teljesen átdolgozott hűtést kapott, amelynek hátlapi hűtőlemeze ívekkel tarkított dizájnnal rendelkezik, és ez a dizájnnyelv a jelek szerint a hűtő oldalára, tetejére és hátuljára is kiterjed, ahogy az a dobozon is látszik. Az IceStorm 3.0-s hűtés várhatóan háromslotos felépítéssel és három ventilátorral rendelkezik, viszont maga a nyomtatott áramköri lap jelentősen rövidebb lesz, mint a hűtés, nagyjából a teljes hűtőtömb kétharmada alatt futhat csak, az utolsó egyharmadot teljesen át tudja szellőztetni a legutolsó ventilátor.

Az egyelőre nem derült ki, a TDP pontosan hogyan alakul, ám tippek már érkeztek korábban. Remélhetőleg 2022. szeptember 20-án további részletekre is fény derülhet.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére