LED szalagot is vezérel a Biostar új gamer alaplapja

A beépített ledes világítás mellé akár 5050-es RGB LED szalagot is szerelhetünk, így az egész számítógépház színes fényárban úszhat és akár zenére villoghat is.

LED szalagot is vezérel a Biostar új gamer alaplapja

A BIOSTAR egy új alaplappal vette célba a játékosokat, közülük is leginkább azokat, akik szeretik, ha ledes fényárban úsznak az alaplap egyes részei, vagy éppen maga a számítógépház.

A Racing sorozat első tagjaként érkező B150GT5-ös alaplap LGA-1151-es processzorfoglalattal és Intel B150-es lapkakészlettel érkezik, DDR4-es rendszermemóriából pedig maximum 64 GB-nyi kaphat helyet rajta, méghozzá négy darab DDR4-2133 MHz-es asztali memóriamodul formájában. A processzor tápellátásáról hatfázisú VRM áramkör gondoskodik, a különböző központi egységeket pedig 95 wattos TDP-ig fogadja a rendszer.

A bővítőhelyek között két PCI Express 3.0 x16-os slot sorakozik, amelyek sorrendben x16-os és x4-es sávszélességgel dolgoznak, de CrossFireX alapú rendszer építésére így is alkalmasak – némi teljesítménybeli kompromisszum árán. A minőségi hangzást kínáló 7.1-csatornás Hi-Fi audió vezérlő leválasztott PCB területet kapott, a Gigabites Ethernet vezérlő szerepét pedig egy Intel i219V típusú megoldásra osztották.

A könnyebb áttekinthetőség érdekében az alaplap egyéb tulajdonságait táblázatba foglaltuk.

A száraz technikai adatok után lássuk, milyen érdekességekkel próbálja meghódítani az újdonság a játékosok szívét. Találunk a fedélzeten kapcsolóval ellátott dupla BIOS-t, valamint érintéssel működtethető bekapcsoló- és reset gombokat, sőt, az érintőgombokkal a rendszer energiatakarékos módja, illetve Sport módja egyaránt aktiválható – utóbbi némi teljesítménynövekedéssel kecsegtet.

Az UEFI firmware grafikus kezelőfelületét természetesen az alaplap verseny-profiljához igazították, így a menük pofásak és könnyedén áttekinthetőek lettek. Az alaplap LAN portját ellátták túlfeszültség elleni védelemmel, valamint az USB portok kellő védelméről is gondoskodtak.

Sokkal érdekesebb a fentieknél, hogy az új alaplap ki- és bekapcsolható ledes fedélzeti világítást kapott, ami a Vivid LED DJ appon keresztül vezérelhető. Az RGB LED alapú világítás a hűtőbordákat veszi célba, de extraként négytűs csatlakozó is rendelkezésre áll, amelyen keresztül 5050-es RGB LED szalagokat lehet meghajtani, így az egész számítógépház színes fényárba borítható. A világítás színe szabadon módosítható, valamint effektek is rendelkezésre állnak, sőt, akár az éppen hallgatott zene ütemére is villoghatnak a ledek.

A BIOSTAR Racing B150GT5 alaplapja hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 94,9 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward