Lecseréli a pillangó mechanikát az Apple?

A pletykák szerint a 2020-ban megjelenő Mac noteszgépek már mellőzhetik a pillangó mechanikát.

Lecseréli a pillangó mechanikát az Apple?

Az Apple még 2015-ben, a 12 hüvelykes MacBook modell bejelentésekor rukkolt elő a speciális, pillangó mechanikára támaszkodó billentyűdizájnnal, ami ígéretesebb megoldásnak tűnt a klasszikus ollós mechanikához képest. Az indok akkor az volt, hogy az új mechanika segítségével vékonyabb billentyűzet készülhet, ami ráadásul kényelmesebben használható és pontosabban működik, mint az addig bevetett ollós mechanika, sőt, a pillangó mechanika segítségével a teljes billentyűn egyenletes ellenállást tapasztalhatunk, ami szintén pozitívumként hatott.

Galéria megnyitása

Ahogy a vásárlók megkapták az első pillangó mechanikás billentyűzettel szerelt noteszgépeket, lassan kiderült, hogy az új mechanika nem csak pozitív, de negatív tulajdonságokkal is rendelkezik: érzékeny a porral és a különböző szennyeződésekkel szemben, valamint strapabírósága sem az igazi. Az Apple ezt követően még két generációnyi pillangó mechanikát készített, az utolsónál pedig úgy tűnt, sikerült kijavítani a korábbi gyerekbetegségeket, azaz megbízhatóbbá váltak a billentyűzetek, ám a gyakorlat alapján a legfrissebb megoldás sem bizonyult tökéletesnek.

Éppen ezért 2020-ban a jelek szerint szakít az Apple a pillangó mechanikával, vagyis a jövőre megjelenő MacBook sorozatú noteszgépek billentyűzetei visszakaphatják a klasszikus ollós mechanikát, ami összességében kiszámíthatóbban, strapabíróbban teljesít a noteszgépek szegmensében. Erről a sokak által ismert elemző, Ming-Chi Kuo számolt be, aki sokszor eléggé képben van az Apple távolabbi terveivel kapcsolatban, de azért nem tévedhetetlen.

Galéria megnyitása
Fotó: iFixIt

Az ollós mechanika visszatérését egyébként már a régóta várt 16 hüvelykes MacBook Pro esetében is pedzegették, vagyis ha az a modell megjelenik még idén, ahogy sokan várják, már jó eséllyel nem a problémás pillangó mechanikás billentyűzetet használhatja majd. És várhatóan a többi MacBook Pro esetében is megtörténik majd az átállás.

Kuo szerint egyébként 2020 második negyedévében mutatkozhatnak be a legújabb MacBook sorozatú noteszgépek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap