Leállt a H310-es lapkakészlet gyártása?

Leállt a H310-es lapkakészlet gyártása?

Az Intel háza táján újabb nehézségek adódtak a 10 nm-es gyártástechnológia bevezetésével kapcsolatban, amelynek hatására ismét csúszott egy kicsit a projekt: a tömegtermelés a tervek szerint jövőre indulhat meg.

Galéria megnyitásaEz a negatív esemény azt eredményezi, hogy a 2014 óta szolgálatban álló 14 nm-es gyártástechnológiát még tovább kell használnia a cégnek. Ezt a gyártástechnológiát a 2014-es Broadwell, a 2015-ös Skylake, a 2016-os Kaby Lake és a nemrégiben megjelent Coffee Lake processzoroknál egyaránt alkalmazza a gyártó, sőt, a 300-as sorozatú lapkakészletek is erre a csíkszélességre támaszkodnak.

Utóbbiak április folyamán bővültek, ugyanis a Z270 alapjait használó Z370 mellé olcsóbb lapkakészletek is érkeztek: megjelent a H310 és a H370, valamint az üzleti felhasználóknak szánt B360, Q360 és Q370 is. Ezek a lapkakészletek a költséghatékonyabb konfigurációkat vették célba, a H310 pedig az abszolút belépőszintű konfigurációkhoz készült. Az új lapkakészletektől azt várták, hogy az év második negyedévében, amikor a szezonális hatások miatt csökken a termékek iránti kereslet, segítenek a forgalom emelésében, hiszen az új lapkakészletekkel olcsóbb Coffee Lake alapú rendszerek építhetőek, főleg, mivel velük együtt olcsóbb processzorok is érkeztek.

Igen ám, de a jelek szerint a 14 nm-es csíkszélességgel dolgozó gyártósorok annyira le vannak terhelve, hogy az Intelnek egy hónapnyi termelés után ideiglenesen le kellett állítania a H310-es lapkakészletek gyártását, hogy a többi lapkából megfelelő mennyiség készülhessen. A partnerek éppen ezért a hasonló felszereltséggel rendelkező, de drágább B360-as alaplapok alkalmazására kényszerülnek, ami ronthatja a forgalmat, hiszen sokan keresik a legolcsóbb alaplapokat.

Egyes források azon is eltöprengtek, milyen lépéseket eszközölhet a gyártó a helyzet javítása érdekében – szerintük a H310 esetében 14 nm-ről 22 nm-re állhat át a gyártó. Az Intel szerint változatlanul az a terv, hogy továbbra is 14 nm-es csíkszélességgel készüljenek a H310-es lapkakészletek, amelyek gyártása pár hónap szünet után legkésőbb július folyamán újra elindulhat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap