Az Instagram folyamatosan fejleszti a Történetek felületet, pillanatnyilag is van kettő olyan újítás, amelyeket már felhasználók bevonásával tesztel. Hamarosan mindenki számára láthatóvá válik, ha egy követő a képernyőmentés funkció használatával elment egy Történetet, emellett pedig az embereknek lehetősége nyílik majd arra, hogy megosszanak a Történetekben olyan dolgokat, amelyeket mások Instagramján fedeznek fel.

Galéria megnyitása

A 24 órás, átmeneti tartalommegosztás megjelenése megváltoztatta a felhasználói szokásokat. Az emberek sokkal bátrabban tesznek közzé különböző fényképeket, rövid videókat ezeken a felületeken, mint ahogy azt egyébként tennék, arra gondolva, hogy egy nap múlva már nyoma sem lesz a dolognak. Igen ám, de az okostelefonokban ott van a képernyőmentés funkció, amivel gyakorlatilag a felhasználók bármelyik ismerőse elmentheti a fényképeket – adott esetben pedig akár a mozgóképfelvételeket is, hiszen az újabb készülékek már ilyen lehetőséget is nyújthatnak. A képernyőmentés készítése lényegében azóta aggályokat vet fel, mióta a Snapchat előállt ezzel a megosztási formátummal.

A Snapchat esetében már látható, ha valaki elmentett valamilyen megosztott tartalmat, és hamarosan az Instagram esetében is általánossá válhat ez. A napokban kezdte tesztelni azt a funkciót a képmegosztó, ami megmutatja az embereknek, hogy kik mentették el a képernyőmentés lehetőséget használva a megosztott fotójukat vagy videójukat. Persze ez sovány vigasz miután mentés elkészült egy olyan dologról, ami később kellemetlenséget okozhat. De legalább a fiók tulajdonosa megpróbálhatja kezébe venni az ügyet.

Galéria megnyitása

Hogyan látható, ha valaki elment így egy Történetet? Nos, az Instagram nem emeli ki külön azokat a felhasználókat, akik képernyőmentést készítettek, hanem odarak a nevük mellé egy kör alakba rendezett vonalakból álló piktogramot. A rendszer nem dob fel külön értesítést sem (egyelőre) erről, szóval amennyiben a tulajdonos nem nézi meg a megtekintési információkat a kép vagy videó megsemmisülése előtt, nem lesz róla tudomása, ha valaki elmentette a tartalmat. Az első visszajelzések alapján egyébként meg is kerülhető ez az újítás, méghozzá úgy, hogy az okostelefont a képernyőmentés elkészítésének idejére repülő módba tesszük. Ilyenkor állítólag a hálózati kapcsolat visszaállítása után sem bélyegzi meg az applikáció a felhasználót a képeken látható ikonnal. És elvileg a Történetek újra megosztására szolgáló felületet sem figyeli még a program.

Galéria megnyitása

Az Instagram másik újítása, hogy az embereknek már arra is lehetősége nyílik, hogy bármilyen mások által megosztott tartalmat kirakjanak a saját Történetükbe. Többféleképpen rendezhetőek majd ilyenkor az adott videók vagy képek. Forgatható a tartalom, és akár az eredeti keretet is megkaphatja. Ennek a funkciónak köszönhetően még változatosabbak lehetnek majd az átmeneti megosztással közzétett dolgok.

Galéria megnyitása

Felmerül azonban, hogy vajon szeretnék-e viszont látni a felhasználók a saját képeiket mások Történeteiben? Ha nem, szerencsére az is megoldható, mert ennek az újdonságnak a megjelenésével egyidejűleg jön a beállításokba egy olyan kapcsoló, amivel egy pillanat alatt letiltható a lehetőség.

Galéria megnyitása
Hírlevél feliratkozás
A feliratkozással elfogadom a Felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi nyilatkozatot.

12 hozzászólás

A komment írásához előbb jelentkezz be!
macman507
macman507
2018. febr. 13. 19:06
#4

Fura hogy az már senkit sem izgat az ilyennél, hogy amúgy az instagramnak semmi köze hozzá, hogy ha valaki így lement valamit, meg egy laza megbélyegzést is kapnak majd az emberek.

Nyilván sokan mentik le ezeket, így-úgy, mivel ez a 24 órás dolog, utána eltűnik. Max annak jó, aki kiteszi, de aki látni is szeretné annak csak negatívuma van.

Snapchat-be ne is menjünk bele...

Amúgy Instagram-on is vannak bőven "modellek".

Szefmester
Szefmester
2018. febr. 13. 12:39
#2

Lefotózom másik telefonnal... problem solved... :D

Renhoek
Renhoek
2018. febr. 13. 18:07

Igen, de az Instagram egy telefonos app.

Sokáig nem is lehetett feltölteni gépről képet.

Arra való, hogy a telefonokon legyen minőségi kontent, és a telefonok kameráival készült képek is nézhetnek ki jól.

Nekem is van DSLR, több obival, de néha egyszerűbb telefonnal lőni. Mert az mindig nálam van. Instagrammon nem "kell szégyenkezni", hogy nem a 120 mpixeles Hasselbladdal lőttem, mert úgy is mindenki kicsiben, telefonon nézi meg.

Persze egyben ez a hátránya is.

A lényeg, hogy nem egy általános képmegosztó igazából.... bár nem lenne rossz, ha megtartaná full minőségben is a képeket Desktop-hoz... szóval ezeket aláírom.

Cserébe így olyan képeket oszthatnak meg az emberek, amik amúgy fényképészetileg, arányaiban teljesen korrektek (kicsiben)... és a telefon mindig ott van nálad. A DSLR meg ritkán.

berelhetoreklamfelulet
berelhetoreklamfelulet
2018. febr. 13. 10:54
#1

pls...

Bármilyen olyan (internetről származó) információ ami egy ember gépén megjelenik elmenthető, ez ellen semmit nem lehet tenni.

Erre a képernyő mentés csak 1 megoldás, de nem az egyetlen, és nem mellesleg a képernyő mentésre is megannyi módszer létezik, így meglehetősen félrevezető azt hitegetni az userrel, hogy majd kijelzi azokat akik képernyőmentést csinálnak a cuccáról.

Vissza az oldal tetejére