Látható lesz, ki készített képernyőmentést a Történetekről

Új funkciókat tesztel az Instagram a Történetekhez köthetően. Hamarosan mások bejegyzései is megoszthatóvá válnak ezen a felületen.

Látható lesz, ki készített képernyőmentést a Történetekről

Az Instagram folyamatosan fejleszti a Történetek felületet, pillanatnyilag is van kettő olyan újítás, amelyeket már felhasználók bevonásával tesztel. Hamarosan mindenki számára láthatóvá válik, ha egy követő a képernyőmentés funkció használatával elment egy Történetet, emellett pedig az embereknek lehetősége nyílik majd arra, hogy megosszanak a Történetekben olyan dolgokat, amelyeket mások Instagramján fedeznek fel.

Galéria megnyitása

A 24 órás, átmeneti tartalommegosztás megjelenése megváltoztatta a felhasználói szokásokat. Az emberek sokkal bátrabban tesznek közzé különböző fényképeket, rövid videókat ezeken a felületeken, mint ahogy azt egyébként tennék, arra gondolva, hogy egy nap múlva már nyoma sem lesz a dolognak. Igen ám, de az okostelefonokban ott van a képernyőmentés funkció, amivel gyakorlatilag a felhasználók bármelyik ismerőse elmentheti a fényképeket – adott esetben pedig akár a mozgóképfelvételeket is, hiszen az újabb készülékek már ilyen lehetőséget is nyújthatnak. A képernyőmentés készítése lényegében azóta aggályokat vet fel, mióta a Snapchat előállt ezzel a megosztási formátummal.

A Snapchat esetében már látható, ha valaki elmentett valamilyen megosztott tartalmat, és hamarosan az Instagram esetében is általánossá válhat ez. A napokban kezdte tesztelni azt a funkciót a képmegosztó, ami megmutatja az embereknek, hogy kik mentették el a képernyőmentés lehetőséget használva a megosztott fotójukat vagy videójukat. Persze ez sovány vigasz miután mentés elkészült egy olyan dologról, ami később kellemetlenséget okozhat. De legalább a fiók tulajdonosa megpróbálhatja kezébe venni az ügyet.

Galéria megnyitása

Hogyan látható, ha valaki elment így egy Történetet? Nos, az Instagram nem emeli ki külön azokat a felhasználókat, akik képernyőmentést készítettek, hanem odarak a nevük mellé egy kör alakba rendezett vonalakból álló piktogramot. A rendszer nem dob fel külön értesítést sem (egyelőre) erről, szóval amennyiben a tulajdonos nem nézi meg a megtekintési információkat a kép vagy videó megsemmisülése előtt, nem lesz róla tudomása, ha valaki elmentette a tartalmat. Az első visszajelzések alapján egyébként meg is kerülhető ez az újítás, méghozzá úgy, hogy az okostelefont a képernyőmentés elkészítésének idejére repülő módba tesszük. Ilyenkor állítólag a hálózati kapcsolat visszaállítása után sem bélyegzi meg az applikáció a felhasználót a képeken látható ikonnal. És elvileg a Történetek újra megosztására szolgáló felületet sem figyeli még a program.

Galéria megnyitása

Az Instagram másik újítása, hogy az embereknek már arra is lehetősége nyílik, hogy bármilyen mások által megosztott tartalmat kirakjanak a saját Történetükbe. Többféleképpen rendezhetőek majd ilyenkor az adott videók vagy képek. Forgatható a tartalom, és akár az eredeti keretet is megkaphatja. Ennek a funkciónak köszönhetően még változatosabbak lehetnek majd az átmeneti megosztással közzétett dolgok.

Galéria megnyitása

Felmerül azonban, hogy vajon szeretnék-e viszont látni a felhasználók a saját képeiket mások Történeteiben? Ha nem, szerencsére az is megoldható, mert ennek az újdonságnak a megjelenésével egyidejűleg jön a beállításokba egy olyan kapcsoló, amivel egy pillanat alatt letiltható a lehetőség.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap