Lassítja a fájlcserélő-forgalmat a Comcast

Beismerte a Comcast, hogy szándékosan lassítja a hálózatán zajló fájlcserélő forgalmat. Ezt azzal indokolták, hogy az olyan peer-to-peer alkalmazások, mint például a BitTorrent jelentős torlódást idéznek elő a hálózaton és megakasztják a többi felhasználó forgalmát is, így ennek elkerülésére muszáj bizonyos lépéseket tenniük.

Lassítja a fájlcserélő-forgalmat a Comcast

Beismerte a Comcast, az USA második legnagyobb internetszolgáltatója, hogy szándékosan lassítja a hálózatán zajló fájlcserélő forgalmat. Ezt azzal indokolták, hogy az olyan peer-to-peer alkalmazások, mint például a BitTorrent jelentős torlódást idéznek elő a hálózaton és megakasztják a többi felhasználó forgalmát is, így ennek elkerülésére muszáj bizonyos lépéseket tenniük.

A fogyasztói szervezetek természetesen nem hagyták szó nélkül az esetet és rámutattak, hogy a szolgáltató megszegte a hálózati semlegesség elvét, amely kimondja, hogy minden, az interneten zajló adatforgalmat egyenrangúan kell kezelni, megkülönböztetések nélkül. A BitTorrent illetékesei azt is megjegyezték, hogy amennyiben a Comcast valóban ilyen problémákkal küszködik, úgy célszerűbb lenne inkább a hálózati infrastruktúráját és sávszélességét fejlesztenie forgalomblokkolás helyett.

A cég azzal védekezett, hogy ők lényegében csak ugyanazt teszik az interneten, amit a közlekedési lámpák az utakon, és így nem is blokkolják a tartalmakat, hanem csak ideiglenesen feltartóztatják, majd továbbengedik őket - kitartva a fent említett érvelés mellett, miszerint el akarják kerülni azt, hogy a fájlcserélők mindenki mást is belassítsanak.

Kérdés csak az, hogy mi sülhet ki abból, ha más szolgáltatók is követik a példát és nekiállnak önkényesen szabályozni a hálózati forgalmat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward