Lancet – az LG első Windows Phone 8.1-es mobilja

A Lancet egy egészen jó konfigurációnak ígérkezik a 120 dolláros árárért cserébe.

Lancet – az LG első Windows Phone 8.1-es mobilja

Az LG számára nem ismeretlen pálya a Windows Phone, azonban a 8.1-es kiadás tavalyi megjelenése óta egyetlen okostelefonja sem készült ezzel a rendszerrel. Ezen változtat most a Lancet névre keresztelt modell, ami az alsó-középkategóriát megcélozva érkezett a Verizon kínálatába.

Az okostelefon egy nagyon szerény megjelenítővel került bevetésre – ahogy az az alábbiakban látható lesz, jóformán ez az egyetlen kritikus pontja a gépnek. A kijelző 4,5 hüvelykes, és 854 x 480 képpontos a felbontása, ami 218 PPI-s pixelsűrűséget jelent. Öröm az ürömben, hogy IPS technológiát alkalmaz, így legalább egyéb tekintetben rendben lesz a képminősége. A készülék két kamerával érkezik. A főkamerával 8 megapixeles fotók megörökítésére lesz lehetőség, ha pedig videózásra kerülne a sor, akkor 720p-s támogatással szolgál a Lancet. Ehhez csatlakozott egy LED-es villanó is, ami rosszabb fényviszonyok mellett jól fog jönni fotózáskor és mozgóképfelvételek esetén is. Sajnos az előlapi megoldás már sokkal visszafogottabb, nemhogy minőségi szelfizésről nem érdemes beszélni, még a HD videóhívásokról is le kell mondani, mivel egy VGA kamera tölti be ezt a pozíciót.

Ugyan az LG nem szán nagy szerepet a Windows Phone-nak a termékpalettáján, de szerencsére ettől függetlenül nem egy korosodó hardverre húzta rá a Microsoft rendszerét. A készülék már 64 bites chippel került bevetésre, egy Snapdragon 410 besorolású lapka teljesít benne szolgálatot. Ennek megfelelően négy 1,2 GHz-es Cortex-A53 processzormaggal, valamint egy Adreno 306 grafikus feldolgozó egységgel kell számolni. A rendszer számára 1 GB-nyi memóriával szolgál a masina, ez pedig már több alkalmazásnak elegendő a WP 8.1 esetében. A háttértár 8 GB-os méretet öltött, ez bizony eléggé szűkös, de van a burkolat alatt hely microSD kártya számára, így a kapacitását könnyedén fentebb tornászhatja a tulajdonosa. A Lancet CDMA LTE modemmel ellátva érkezik, ami a Verizon hálózatának megfelelően működik, hiszen ennek az amerikai szolgáltatónak a kínálatát erősíti. A kapcsolati lehetőségekről ennél részletesebben nem is esett szó.

Ahogy az már említve volt fentebb, ezen a telefonon a Windows Phone 8.1 teljesít szolgálatot, szóval a legfrissebb kiadást szállítja, azonban itt már sokkal érdekesebb kérdés az, hogy vajon lesz-e frissítés a következő lépcsőfokra, ami a gőzerővel készülő Windows 10. Ez sajnos egyelőre nem derült ki. Érdekesség a szoftveres oldalon, hogy néhány androidos okostelefonokról ismert extrát is megkapott, így például a KnockOn feloldási lehetőséget és a QuickMemót. Az eszköz térfogata 129,8 x 64,8 x 10,7 milliméteres, a tömege pedig 143 gramm. Furcsamód a Lancet dizájnja kicsit olyan, mintha a Nexus 5 kistestvérével lenne dolgunk, a ház vonalvezetése és a kamerát körülölelő gyűrű kialakítása is nagyon hasonló – csak az elrendezés egy kicsit más. A Lancet energiaszükségleteit egy 2100 mAh-s kapacitással szolgáló akkumulátor hivatott kielégíteni. Bár gyári adat erre vonatkozóan nincs, de ez átlagos üzemidőt produkálhat a relatíve kicsi kijelzővel, és az alacsony fogyasztású központi chippel.

Az LG Lancet a Verizonnál lesz megvásárolható, és 120 dollárt kell majd érte kifizetnie az érdeklődőknek. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy felénk is kapható lesz-e, és ha igen, akkor megtartja-e a nevét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward