LaCie Porsche Design Mobile Drive USB-C porttal

A friss külső adattároló a hétfőn bejelentett új MacBook-hoz passzol, de a mellékelt átalakítóval egyéb konfigurációkhoz is használható.

LaCie Porsche Design Mobile Drive USB-C porttal

Az USB 3.1 Type-C port előnyös tulajdonságai miatt hamar nagy népszerűségre tehet szert a nem is oly távoli jövőben, és ebben valószínűleg a hétfőn bejelentett új MacBook is segítséget nyújt, ami egyébként a világ első kereskedelmi forgalomban is kapható USB Type C portos noteszgépe.

Ugyan az USB 3.1-es porttal szerelt konfigurációk és alaplapok már elkezdtek szállingózni, de olyan perifériák még nem igazán vannak, amelyekkel ki is aknázhatóak az új portban rejlő lehetőségek. A LaCie legújabb prémiumkategóriás külső adattárolója, a Porsche Design Mobile Drive valamelyest javít majd a helyzeten – igaz, ahogy egyelőre az USB 3.1-es port, úgy ez az újdonság is csak kevesek kiváltsága lesz.

Az elegáns dizájnnal ellátott külső adattároló egy igazi műremek: 3 milliméter vastag alumíniumból készített háza egy 2,5 hüvelykes merevlemezt rejt, ami a strapabíró ház miatt biztonságosan szállítható A-ból B-be. Az alumínium ház igényes kialakításának és anyaghasználatának köszönhetően remekül passzol az új MacBook-hoz, USB-C portja miatt pedig kényelmesen is használható, hiszen nem kell odafigyelni a csatlakozó pozícionálására – kétféle módon is passzol a foglalatba.

A LaCie új külső adattárolója természetesen kompatibilis az Apple OS X adatmentésre használható szolgáltatásával, Time Machine-nel, és a mellékelt átalakító jóvoltából nem csak USB-C, hanem normál méretű USB 3.0-s vagy USB 2.0-s portokkal is használható.

Az újdonság kétféle dizájnnal érkezik: a vékonyabbik modell egy 2,5 hüvelykes formátumú, 500 GB-os adattároló kapacitást kínáló merevlemezt rejt, míg a vastagabbikban 1 TB-os vagy 2 TB-os mobil HDD kaphat helyet. Az újdonságok USB-C és USB 3.0-s porton keresztül 100 MB/s-os adatátviteli sebességeket kínálnak, USB 2.0-s csatolófelületen keresztül pedig a szokásos 35 MB/s körüli tempóra lehet felkészülni.

A tetszetős Porsche Design Mobile Drive várhatóan az idei év második negyedévében kerülhet az üzletek polcaira, az viszont még nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd. A prémium dizájn miatt szinte biztos, hogy szélesre kell majd nyitni a pénztárcát, ha ilyen külső adattárolóra vágyunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward