LaCie és I-O Data külső merevlemezek

Az I-O Data és a LaCie mérnökei két új külső merevlemezt dobtak piacra: előbbi gyártó inkább a biztonságra, míg utóbbi a tetszetős külsőre és a kompakt felépítésre helyezte a legfőbb hangsúlyt.

LaCie és I-O Data külső merevlemezek

Az I-O Data és a LaCie mérnökei két új külső merevlemezt dobtak piacra: előbbi gyártó inkább a biztonságra, míg utóbbi a tetszetős külsőre és a kompakt felépítésre helyezte a legfőbb hangsúlyt.

I-O DATA HDJ-HSU sorozatú külső merevlemezek

Az I-O DATA új termékei 3,5 hüvelykes merevlemezt tartalmaznak, a friss sorozat a HDJ-HSU nevet kapta. A külső merevlemezek hardveres, 256-bites AES titkosítással dolgoznak, így képesek igen hatékonyan megvédeni rajtuk tárolt adatainkat az illetéktelenek elől. Az új sorozat tagjai 46 x 223 x 155 mm-es méretekkel rendelkeznek és igen halk aktív (ventilátoros) hűtést tartalmaznak. A külső merevlemezek a szokásos USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódnak a rendszerhez, sajnos eSATA port ezeknél a modelleknél nem áll rendelkezésre.

A három év garanciával forgalomba kerülő külső HDD-k 500 GB-os, 1 TB-os, 1,5 TB-os és 2 TB-os adattároló kapacitással rendelkező verziókban lesznek elérhetőek, áruk sorrendben 139, 187, 246 és 496 dollár lesz. A HDJ-HSU család tagjai elsőként Japánban debütálhatnak még ebben a hónapban.

LaCie Rikiki: kompakt és szép

A LaCie újdonsága az I-O Data termékeivel ellentétben már nem 3,5 hüvelykes, hanem 2,5 hüvelkyes mobil merevlemezeket alkalmaz. A Rikiki névre keresztelt 2,5 hüvelykes külső merevlemez 109,7 x 75 x 13,4 mm-es méretekkel rendelkezik, súlya pedig mindössze 158 gramm, így a termék jó eséllyel indul a világ legkompaktabb külső merevlemeze címért. A fekete, szálcsiszolt alumínium házban helyet kapó merevlemez USB 2.0-s porton keresztül kapcsolódik a rendszerhez és ezen a porton keresztül veszi fel a működéséhez szükséges áramot is, mint a 2,5 hüvelykes külső megoldások nagy része.

A LaCie Rikiki két év garanciával kerül a boltok polcaira. A termékből 250 GB-os, 500 GB-os és 640 GB-os változatok készülnek, amelyek 75, 110 és 150 dollárba fognak kerülni. A tetszetős újdonságok hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward