Külső merevlemez SD memóriakártya-olvasóval, WiFi-vel

A Western Digital My Passport Wireless az SD kártya tartalmát PC nélkül is képes a HDD-re másolni – és hasznos szolgáltatások listáján ez még csak a jéghegy csúcsa.

Külső merevlemez SD memóriakártya-olvasóval, WiFi-vel

A 2,5 hüvelykes külső merevlemezek rendszerint hasznos kiegészítők, ám az igazat megvallva nem valami érdekesek – legalábbis nagy általánosságban. Most akadt egy kivétel, hála a Western Digital legújabb termékének, amely a My Passport Wireless nevet viseli.

Az új külső mobil adattároló belsejében egy 2,5 hüvelykes mobil merevlemez lapul, amelyhez USB 3.0-s port is tartozik, így gyorsan meg lehet tölteni tartalommal. Rendhagyó módon SD memóriakártya-olvasó is került a termékre, sőt, még egy WiFi vezérlő is lapul a házban.

Az SD memóriakártya-olvasó jóvoltából az SD kártyán tárolt tartalmak egyszerűen, PC alkalmazása nélkül a HDD-re másolhatóak, majd onnan WiFi kapcsolaton keresztül, vezeték nélkül oszthatjuk meg a különböző eszközökkel. A WiFi kapcsolatot távoli menedzsmentre, illetve egyéb hasznos dolgokra is használhatjuk.

A MiMO rendszerű 802.11n WiFi vezérlő egyszerre összesen maximum 8 WiFi eszközt tud kiszolgálni HD tartalmakkal, ami igen jól hangzik. A rendszer beépített FTP szervert is tartalmaz, ami a WiFi vezérlővel ellátott fényképezőgépek fotóit is fogadja, de emellett WiFi AP funkció is rendelkezésre áll, így az internetkapcsolat több eszköz között is hatékonyan megosztható. A mobil merevlemez menedzselése iOS vagy Android appon keresztül történhet, de egy webböngésző segítségével bármilyen egyéb rendszerrel hozzáférhetünk a webes felhasználói kezelőfelülethez. A My Cloud app segítségével videók streamelésére, háttérben történő zenelejátszásra, valamint képgalériák közötti keresésre egyaránt van lehetőség – hogy csak néhány funkciót említsünk.

Az új mobil külső merevlemez tulajdonképpen hibrid adattárnak tekinthető, ugyanis a klasszikus mechanikus adattár mellett némi NAND Flash alapú tárhely is rendelkezésre áll. A Flash alapú gyorsítótárban nagyjából hatpercnyi HD videó fér el, így amíg a videót innen streameli a rendszer, a HDD energiatakarékos módba kapcsolhat, ezzel pedig értékes energiát takaríthat meg.

Az 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os modellek méretei

Az akkumulátoros külső merevlemez egyetlen teljes akkumulátortöltéssel hat órán át képes videókat streamelni, készenléti ideje pedig nagyjából 20 órára tehető. Az akkumulátorkímélő üzemmóddal nagyjából 30%-kal növelhető az akkumulátoros üzemidő, de ezen üzemmód esetében sajnos egyszerre csak egyetlen felhasználót képes kiszolgálni a rendszer.

A My Passport Wireless mobil külső merevlemez forgalmazása mától indul meg. A termék 500 GB-os kiadása 129,99 dollárba, az 1 TB-os modell 179,99 dollárba, a 2 TB-os példány pedig 219,99 dollárba kerül. Ezek az összegek a hagyományos My Passport modellek áraihoz képest meglehetősen magasak, de ne feledjük, cserébe igen hasznos extra szolgáltatásokat kapunk, amelyek megérhetik az extra kiadást, ha pont ezekre van szükség.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward