Külső akkumulátor Quick Charge 2.0 támogatással a Xiaomitól

A Xiaomi ezúttal egy 20000 mAh-s kapacitású Mi Power Bankkal rukkolt elő, ami minden téren a maximumot nyújtja.

Külső akkumulátor Quick Charge 2.0 támogatással a Xiaomitól

A Xiaomi leginkább az okostelefonjairól ismert, de nagyon sok egyéb terméket is gyárt a vállalat. A külső akkumulátorokkal például rengeteg vásárlót szerezett már, ami nem is csoda, hiszen a Mi Power Bank széria tagjai is legalább olyan kimagaslóan jó vételnek számítanak, mint például a mobilok vagy az okostelevíziók, és a minőségben sem kötnek kompromisszumot.

A vállalat az Alibaba által évente megrendezésre kerülő szinglinapi (11. 11.) kiárusítás alkalmával indította útnak a legújabb Mi Power Bankot. Ezzel a külső akkumulátorral együtt ez a termékcsalád már ötfősre gyarapodott: a legszerényebb kapacitással az 5000 mAh-s egyed bír, ezt tényleg könnyű hordozni és kompakt is, a következő a 10000 és a 10400 mAh-s akkumulátorok párosa, amiből a tízezres modell a frissebb, és csúcsot a kapacitást tekintve eddig a 16 Ah-s egység jelentette. Erről a felhasználó már kisebb táblagépeket is több alkalommal tölthet újra. Mostani hírünk alanya pedig még fentebb tette a lécet. Az új Mi Power Bank modell már 20000 mAh-s kapacitással bír.

A Xiaomi ezúttal egyértelműen azoknak szeretne a kedvében járni, akik vagy folyamatosan az okostelefonjukon és a táblagépükön lógnak (akár egyidejűleg is mindkettőn), vagy pedig sokszor indulnak több napos túrára, amelynek során nincs lehetőség a mobilok és egyéb kütyük töltésére. 20 Ah óriási tartalék, és annak érdekében, hogy az emberek is érzékeljék ezt, a Xiaomi kiszámolta, hogy mit mennyiszer lehetne vele a nulláról teljesen feltölteni. A 20000 mAh-s akkumulátor használatával a vállalat elmondása szerint 4,5-ször újratáplálható a Xiaomi Mi 4, ami egészen izmos teleppel van ellátva, a szerényebb akkura bízott iPhone 6s már hétszer (!) töltető fel róla. De persze nemcsak a mobilokkal bír, a negyedik generációs iPad minit három alkalommal képes feltölteni energiával, sőt mi több, erről már akár egy új MacBookot is lehet táplálni (C-típusú USB-n keresztül), ebben az esetben persze már csak egy feltöltést bír ki, azonban még marad benne annyi tartalék, hogy egy iPhone 6s Plust is megetessen.

Az új Mi Power Bank gyorstöltési lehetőséggel szolgál, szóval nem elég, hogy többször képes lesz újratölteni a telefonokat, és még a komolyabb eszközökkel is megbirkózik, még sok időt sem vesz igénybe ez a folyamat. Bár a Xiaomi külön nem emelte ki, de a készülék gyorstöltési opciója megfelel a Qualcomm Quick Charge 2.0-nak. Ez azt jelent, hogy nemcsak 5 V-tal, hanem 9 vagy akár 12 V-os feszültséggel is képes tölteni 2 vagy 1,5 amperrel. Ez remek hír, hiszen napjainkban gyorstöltés nélkül hosszú órákig kellene rajta lógnia még egy-egy okostelefonnak is a telepen, a Macbookkal pedig valószínűleg nem is lenne képes megbirkózni. Kettő USB csatlakozó van rajta, így szimultán tudja tölteni a rábízott készülékeket. A maximális kimeneti teljesítménye 5,1 V/3,6 A, amit a két USB kimeneten keresztül képes produkálni, ezzel az eredménnyel szinte minden vetélytársát übereli. A töltöttségi szintet ugyanúgy jelzi, mint az elődei: négy apró fehér LED-del.

A Xiaomi a megfelelő biztonságról is gondoskodott, kilencszintes áramköri védelemről beszélhetünk, ami a Texas Instruments nevéhez fűződik. De szintén a TI szállítja a friss Mi Power Bank modell számára az intelligens USB vezérlőt, valamint a töltés-, kisütéskapcsolót is. A benne rejlő chipek nem csak biztonságosabbá, hanem hatékonyabbá is teszik a külső akkumulátort. Bár egy akkumulátorról beszélhetünk, ahol a tömeg arányosan nő a kapacitással, de a Xiaomi szakemberei azért megtettek minden tőlük telhetőt, hogy minél lentebb faragják a 20000 mAh-s Mi Power Bank súlyát. A végeredmény magáért beszél: az újdonság 338 grammot nyom, míg kettő 10 Ah-s Mi Power Bank már 414 gramm terhet jelent a felhasználó számára. A burkolata csúszásmentes, így remélhetőleg kevésbé fog baja esni, és már a karcokat sem gyűjti annyira, mint a korábbi fémborítás. A hozzá tartozó Micro-USB kábel teljes hossza 318 milliméter, és tartozik hozzá egy C-típusú USB átalakító is.

A Xiaomi Mi Power Bank 20000 mAh ajánlott fogyasztói ára Kínában 150 jüan, ami átszámítva megközelítőleg 25 dolláros összegnek felel meg. Ennyiért bizony nagyon jó vételnek számít a szerkezet, de egyáltalán nem meglepő az árazása a felmenői fényében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward