Különös szolgáltatást indított a Corning

A Masterpix keretében lehetősége van arra a felhasználóknak, hogy Gorilla Glassra nyomtassák kedvenc fotójukat.

Különös szolgáltatást indított a Corning

A Corning neve már minden bizonnyal ismerős lehet az olvasóinknak, a Gorilla Glass kifejlesztőjéről van szó, aki most egy egészen érdekes módját találta a kiváló strapabíróságú üveg felhasználásának. A vállalat képes bármit erre nyomtatni, hogy az sokáig megmaradjon az utókor számára.

Az új felhasználási móddal a Corning még tovább élénkítheti a Gorilla Glass piacát, ami igazából mindenkinek jó lehet. A Masterpix szolgáltatás keretében a felhasználók egészen újszerű lehetőséghez jutnak, maga a Gorilla Glass pedig a kereslet növekedése miatt valamelyest olcsóbbá válhat. Bár a Corning elsősorban fotónyomtatásban látja a Masterpix fő kihasználási lehetőségét, az sem zárható ki, hogy más területen is érvényesülhet ez az lehetőség. Például a vállalkozók üvegre nyomtathatnák a cégük plakettjét, ami ebből kifolyólag igencsak különleges lenne.

A Corning a megfelelő minőség biztosítása érdekében egy különleges tintát (UV-cured) alkalmaz a több lépéses gyártási eljárás során. Az így elkészült képek nem fognak eltorzulni, nem keletkeznek rajtuk foltok és igazán könnyen tisztán tarthatóak, no meg persze magas karcállósággal bírnak majd, mint az úgy általában a Gorilla Glassra jellemző. Arról nem szólt a fáma, hogy a Corning melyik Gorilla Glass típust használja fel a Masterpix szolgáltatás alapjául, mostanra már többfajta megoldás is fut ezen a néven. A strapabíró üveget kifejlesztő vállalat még a felületkezelések terén is rugalmasnak bizonyul, ugyanis az alapértelmezetten fényes felületű üveg mellett kérhető lesz matt kivitel is. Ez azért jó, mert a matt például napsütésben sokkal jobban látható, és még ha keletkezik is rajta karc, azt kevésbé lehet észrevenni rajta.

A Masterpix szolgáltatás pillanatnyilag hat különböző méretű és alakú kép nyomtatására biztosít lehetőséget. A négyzetes fényképek 6 x 6 hüvelykesek lehetnek, míg a téglatest alakot leírók az oldalarányuktól – és persze a vásárló igényétől – függően 5 x 7 vagy 8 x 10 colos méretet ölthetnek, a nagyobb példányok pedig, amik már a szoba falán is kiválóan mutatnak, 11 x 14, 16 x 16 és 16 x 24 hüvelykes méretben készülhetnek el. A vállalat ezekhez még némi extra körítéssel is szolgál. A képekhez lehet választani bambuszból készült asztali állványt, illetve fém fali akasztót, sőt mi több, fából kialakított tároló doboz is vásárolható a nyomtatott üvegeknek, így igazán biztonságosan lehet tárolni őket – és ajándékozásnál is jól jöhet a különleges csomagolási lehetőség.

A Corning Masterpix szolgáltatás Indiában már igénybe vehető. És igen, elég drága mulatságról beszélhetünk. A kisméretű fotók 30 és 40 dollár között mozognak majd a felületkezeléstől és a pontos mérettől és tartalomtól függően, az egészen nagy nyomtatott üvegek ára pedig akár a 145 dollárt is elérheti. Az asztali állványt 8-18 dollárért kínálja majd a Corning, a fali akasztóért 5-7,5 dollárt kell majd leszurkolni, a fadoboz pedig már 35-45 dollárt fog kóstálni, ami ismételten nem csekély összeg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward