Különleges térhangzással és ANC funkcióval jött Yamaha fejhallgató

Vezeték nélküli eszközről beszélhetünk, ami kiváló hangminőséget ígér, és extrákban is bővelkedik.

Különleges térhangzással és ANC funkcióval jött Yamaha fejhallgató

A Yamaha jó minőségű audió eszközöket szokott készíteni, és egészen biztosak vagyunk abban, hogy az YH-L700A jelölésű fejhallgatója is sikeres lesz a vállalatnak. A probléma itt leginkább az árazásból adódhat majd, mivel eléggé mélyen a zsebbe kell nyúlnia a vásárlóknak.

Egy olyan fejhallgatóval ismerkedhetünk meg a továbbiakban részletesen, ami a fület körül ölelő párnával rendelkezik, ennek köszönhetően pedig hossz ideig lehet majd kényelmesen viselni. Maximum annak lehet vele gondja, aki a bőrhatású párnabevonatot nem preferálja, mert az általában gyengébben szellőzik, mint a szövet. A fülkagylók nagy méretűek és négyzetes alakúak, ami eléggé szokatlan, de a dizájnra egy rossz szavunk nem lehet.

Galéria megnyitása

A szerkezet két 40 milliméteres hangszórónak ad otthont, ami egészen kiváló frekvenciavisszaadásra lesz képes. A gyártó által közölt adatok szerint az YH-L700A  képes egészen 8 Hz-ig lemenni, a csúcsa pedig 40 kHz-nél van, így szélesebb tartományt fed le, mint amit a legtöbb ember füle érzékelni képes. Persze teljes képet alkotni csak az első tesztek után lehet majd arról, hogy milyen a szerkezet hangminősége, de a Yamaha által vázoltak alapján várhatóan jól vizsgázik majd a szerkezet.

A szakemberek rengeteg energiát fektettek abba, hogy támogassák a virtuális térhangzást egészen magas minőségben. Hasonló lehetőséget nyújt majd a szerkezet, mint amire az Apple képes a saját térbeli hangzása esetében. A hozzá tartozó alkalmazásban lehet majd több különböző térhatású módból választani a termék használata közben, ezeknek köszönhetően immerzívebb lehet majd az élmény. Az hozzá tartozó applikáció Androidra és iOS-re is elérhető lesz.

Galéria megnyitása

Szerencsére napjainkban egyre több fej- és fülhallgatót tudja az aktív zajszűrést, és a Yamaha YH-L700A sem kivétel. Egy nagyon fejlett ANC megoldást használ a gyártó, ami elmondása szerint azért lesz jobb a mezei zajszűrőknél, mert a mikrofonokat hatékonyabban fogja használni, és végeredményben a nem kívánatos hangokat a zene legkisebb megzavarása nélkül tudja kivonni. Dedikált gombbal lehet ezt kapcsolni, és lesz áteresztő módja is.

Optimalizálni is tudja a fejhallgató a hangminőséget menet közben, amihez a fülkagyló belsejében található mikrofont használja. Ez menet közben tudja monitorozni a hangot a YH-L700A-n belül, és változtathatja a hangzást az optimális élményért. Ez azért jó, mert a például, aki szemüveges, annak a száraknál máshogy zár a fülpárna, és a Yamaha szerint ez már befolyásoló tényező lehet, de egyébként sem minden embernek egyforma a fejének az alakja vagy a fülformája, és már ez is okozhat különbségeket a hallott hangminőségben, amit optimalizálással meg lehet oldani.

Galéria megnyitása

Listening Care címszó alatt arra is képes a kiegészítő, hogy a zavaróan magas frekvenciákat a hanganyagokban úgy kezelje, hogy azok ne fárasszák az embert. Ezáltal hosszabb ideig lehet majd a dalokat maximális kényelemben hallgatni, miközben a zene kiegyensúlyozottsága is megmarad. És hasonló módon képes a külső zajokat is kezelni a készülék, a lényeg a kiegyenlítettség megőrzése lesz.

A tervezők gondoltak arra, hogy a vezetékes csatlakoztatási lehetőség biztosított legyen, 3,5 milliméteres kábelen keresztül lesz kihozható a legjobb hangminőség belőle, és így akkor lehet majd használni a terméket, ha az akkumulátora lemerült, csak ilyenkor le kell mondani például az aktív zajszűrésről.

A Yamaha direkt a magas minőségű zenehallgatáshoz alkotta a fejhallgatóját, éppen ezért a Bluetooth kapcsolat felett támogatja az aptX Adaptive kiterjesztés is. Ennek köszönhetően nemcsak kábelen lehet majd átlag feletti zenei élményt elérni.

A termék jól hordozható, de azt azért nem lehet róla elmondani, hogy könnyű lenne. Az összehajtható YH-L700A 330 grammot nyom majd. A Yamaha egy hordozót is mellékel hozzá, hogy menet közben, mikor nincs használatban, kevésbé eshessen bántódása.

Galéria megnyitása

Akkumulátorról fog menni a fejhallgató vezeték nélküli használat közben, de az üzemidejével sem lesz majd baj, sőt, kifejezetten remek teljesítménnyel kecsegtet. 34 órán át lehet majd egy töltéssel hallgatni, és ehhez még csak az aktív zajszűrési funkciót sem kell leállítani. A 3D térhatás viszont szó szerint zabálja az akkut, mert ezt és az ANC-t együtt használva 11 óránál nem bír többet. Tölteni csak kábelen lehet, és szerencsére C-típusú aljzat került rá. Maga a töltés viszont eléggé hosszú idő, 3,5 órát vehet igénybe teljesen lemerült állapotból.

A Yamaha YH-L700A elérhető lesz globálisan, a fejhallgató Európában 520 eurós ajánlott fogyasztói áron kelleti majd a bájait, szóval sok erős riválisánál kerül majd többe. A termék forgalmazása a tervek szerint augusztusban indul majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap