Különleges mobildizájnok a ZTE-től

Különleges mobildizájnok a ZTE-től

Amióta a gyártók elkezdtek arra törekedni, hogy az okostelefonjaiknál a lehető legnagyobb hasznos felületet tudják biztosítani az előlap méretéhez képest, megszaporodtak a különlegesebbnél különlegesebb kamera elhelyezések. És a ZTE-től kettő olyan koncepció szivárgott ki, amilyenekkel korábban még nem találkoztunk.

Láttunk már sokféle különböző bevágásos dizájnt, motorikusan előbukkanó kamerát, a hátlapra elhelyezett kijelzőt, és a szétcsúsztatós kialakítás sem teljesen ismeretlen már. A kínai alakulat az egyik esetben ez utóbbit gondolta tovább úgy, ahogy eddig még senki sem. A ZTE megszellőztetett koncepcióján nem lehet kamerát látni a mobilon alapállapotban, viszont egyetlen mozdulattal egyszerre öt kamera „varázsolható” elő.

A slideres kialakítás a tervezetben nem felfelé csúsztatható szét, hanem oldalirányba, és a szakemberek ezt a lehetőséget úgy ragadták meg, hogy az összes kamerát a házon „belül” helyezték el, így ezek csak akkor lesznek láthatóak és használhatóak, amikor ki van nyitva a mobil. Az előre figyelő kamerák párban vannak, hátrafelé pedig egy triplakamerás modul tekint. A képalkotók mellett a hátlapon az olvasható, hogy ötszörös zoommal kell számolni, és 48 megapixeles lesz az elsődleges egység. Érdekesség még a képeken, hogy a segédfény szerepét mintha egy Xeon vaku töltené be, de ez talán csak egy különlegesen kialakított LED-es megoldás, ahol egymás mellett több LED sorakozik fel. És szétcsúsztatva az előlapon nemcsak a kamerák érhetőek el, hanem a jelek szerint egy vezérlő is van ezen a sávon, ami talán a hangerő kezelésére szolgál.

Galéria megnyitása

A másik különleges dizájn esetében a kamerák külön ki vannak pakolva a keretre egy kipúposodó részre, ami a jobb felső sarokban helyezkedik el. Ennél a megoldásnál már csak az előlapi képalkotók helyezkednek el a megszokottól eltérő módon. Ennek a koncepciónak az az előnye, hogy semmilyen mozgó alkatrészre nincs szükség, miközben a kijelző vonalvezetését sem befolyásolja a kamerák elrendezése, de igazából ez sem nevezhető éppen ideálisnak. Egyrészt a szem számára nagyon szokatlan, másrészt nagyobb sérülésveszélynek lehet így kitéve a frontkamera, mint normál esetben. Ez a szerkezet állítólag egy olyan megjelenítőt kapna, ami 6,8 hüvelykes és 21:9-es a képaránya, szóval meglehetősen magas lenne, így az biztos, hogy kézben tartva egyébként nem lennének útban a képalkotók.

Galéria megnyitása

A rendereken szereplő eszközök állítólag az Axon V és az Axon S nevekre hallgatnak, az előbbinél púposodik ki oldalra a kamera, az utóbbi pedig a szétcsúsztatós felépítésű. Egyelőre hivatalosan semmit nem lehet tudni róluk, az sem biztos, hogy meg fognak valósulni, de talán a közeljövőben többet meg tudhatunk róluk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap