Különleges Intel processzort kap az Apple

A Core i9-10910 egy új iMac/iMac Pro konfigurációban tűnt fel a napokban.

Különleges Intel processzort kap az Apple

Az Intel kínálatában egy új processzor jelenik meg, ami az eddigi információk alapján kifejezetten az Apple számára készül, azaz a DIY piacon nem találkozhatunk vele, illetve egyéb konfigurációk sem kaphatják meg. Az újdonságot @_rogame szúrta ki a napokban a GeekBench adatbázisában.

Galéria megnyitásaA Core i9-10910 egy érdekes processzor, ami a Core i9-10900 és a Core i9-10990K között helyezkedik el. Magórajele jóval magasabb, mint a Core i9-10900-é, ugyanis 2,9 GHz helyett már 3,6 GHz-en ketyeg, viszont a maximális boost órajel alacsonyabb, az ugyanis 5 GHz helyett csak 4,7 GHz-es értéket képvisel. Nincs kizárva az sem, hogy az az érték az összes magra érvényes, így pedig a Core i9-10900 esetében érvényes 4,6 GHz-es órajelhez képest 100 MHz-es előnyben van a friss jövevény. Különbség továbbá, hogy míg a Core i9-10900 TDP kerete 65 W, addig a Core i9-10910 már 95 W-os TDP kerettel dolgozik, de ez még mindig kevesebb, mint a Core i9-10990K esetében érvényben lévő 125 W-os TDP keret.

Alapok terén egy 10 maggal és 20 szállal ellátott processzorral van dolgunk, ami 20 MB-nyi harmadszintű megosztott gyorsítótárral, valamint egy Gen 9.5 alapú UHD Graphics 630-as videó vezérlővel rendelkezik.

Az új processzor egy megjelenés előtt álló iMac/iMac Pro konfiguráció részeként tűnt fel, amely egy Radeon RX 5300-as videokártyát is tartalmaz. Ez a kártya 20 RDNA tömbbel rendelkezik, vagyis 1280 stream egységet foghat munkára, méghozzá 1,65 GHz-es maximális boost órajel mellett. Fedélzeti memóriából 4 GB-nyi áll rendelkezésre, ám ennek típusára egyelőre nem derült fény.

A Core i9-10910 várhatóan egy Apple-exkluzív processzor lesz, ám azt azért érdekes lesz látni, a RYZEN 9 3900XT megjelenését követően meggondolja-e magát az Intel és piacra dobja-e a terméket DIY szegmensbe szánt kivitelben is. Sok esély nincs rá, de a lehetőség fennáll.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap