Különleges gamer monitorok az MSI standján

A vállalat egy óriási képátlójú, hajlított kijelzővel ellátott monitort, valamint egy szupergyors, 240 Hz-es képfrissítési rátával és 0,5 ezredmásodperces válaszidővel büszkélkedő újdonságot is bemutatott.

Különleges gamer monitorok az MSI standján

Az MSI egyebek mellett két érdekes monitort is magával hozott a Computex 2018-ra, amelyek közül az egyik egy igazi különlegesség, hiszen 49 hüvelykes képátlóval és hajlított kijelzővel büszkélkedik. A másik monitor lényegesen kisebb képátlóval érkezik, cserébe viszont 240 Hz-en tetőzik a maximális képfrissítési rátája.

Galéria megnyitása

Kezdjük a sort az Optix MAF491C modellel, ami a Samsung nyomdokain haladva szuper szélesvásznú (32:9-es). A 49 hüvelykes panel 3840 x 1080 pixeles felbontással rendelkezik, tehát olyan, mintha két Full HD-s panel lenne egymás mellett. A panel mögött dolgozó háttérvilágítás 400 cd/m2-es maximális fényerősséget biztosít, maga a panel pedig 144 Hz-es maximális képfrissítési rátával és 3 ezredmásodperces GtG válaszidővel dolgozik. Az óriási monitort FreeSync támogatással is ellátták, azaz megfelelő Radeon sorozatú videokártya mellett gond nélküli kiaknázhatóak a váltakozó képfrissítési rátában rejlő lehetőségek – vagyis sokkal „folyékonyabb” lesz a kép. A monitor extraként PbP támogatást is kapott, így akár két Full HD „műsorforrás” is megjelenhet egymás mellett, mintha csak egy kétmonitoros megjelenítő rendszert néznénk, itt viszont nem lesznek zavaró keretek, amelyek megtörik a képteret. Természetesen PiP funkció is van, azaz a nagy kép valamelyik sarkában a másik videó kimenet kis képe is megjeleníthető, ha szükséges. A 100%-os sRGB lefedettséggel rendelkező Optix MAG491C még idén megjelenik kereskedelmi forgalomban, ára 999 dollár lesz.

Galéria megnyitásaRajta kívül egy Oculux NXG251-es monitor is feltűnt a bemutatón, ami viszont már csak 25 hüvelykes képátlóval bír, cserébe viszont szélsebes. A TN+Film alapú panel 1920 x 1080 pixeles natív felbontást nyújt, és 240 Hz-es maximális képfrissítési rátával dolgozik, GtG válaszideje pedig félelmetesen gyors, mindössze fél ezredmásodperc – igen, ez csak 0,5 ms. Ez a monitor azért is különleges, mert az MSI kínálatának első olyan szereplője, ami G-Sync modult is kapott.

A 300 cd/m2-es maximális fényerősséggel gazdálkodó monitor az első próbák alapján nagyon telt színeket és remek képminőséget nyújt, még jobbakat, mint a fentebb említett 49 hüvelykes monstrum, ami igazán jól hangzik. A G-Sync támogatással ellátott Oculux NXG251 várhatóan még idén megjelenik, ára azonban egy kissé borsos lesz, hiszen 599 dollárba kerül (ez a G-Syncnek és a 240 Hz-es panelnek köszönhető).

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward