Shop menü

KÜLÖNLEGES FELÉPÍTÉSSEL SZÜLETETT MEG A SONOS ÚJ MÉLYNYOMÓJA

A Sub Mini a neve ellenére azért mininek nehezen tekinthető, de legalább erő is bőségesen lakozik benne, remek társa lehet a Sonos hangprojektoroknak.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Különleges felépítéssel született meg a Sonos új mélynyomója

Egyre változatosabb és szélesebb a Sonos hangszóró-kínálata, de a mélyekben nem túl gazdag. Hosszú ideje vártak a felhasználók arra, hogy legyen egy megfizethetőbb mélynyomó a palettán, és ezt a rést tölti most be a Sub Mini. Csalóka a készülék neve, mindenkit megnyugtatunk afelől, hogy nem egy kisteljesítményű megoldásról van szó.

A termék a megszokottól eléggé eltérő felépítéssel rendelkezik, hengeres a formája, van benne egy ovális kivágás, ami az egész eszközön keresztülmegy, és ebben találhatók a hangszórók. Igen, többes számban, ugyanis kettő aktív hangkeltő található a fedélzeten. A készülék 23 centiméteres átmérővel rendelkezik, a magassága pedig 30,5 centiméter.

Galéria megnyitása

A Sonos direkt egy helytakarékos kialakítást szeretett volna megvalósítani, így jött létre a Sub Mini. A két aktív mély a belső „szellőzőben” alaposan össze fogja préselni a levegőt, abban biztosak vagyunk. 6 collosak a hangszórók, és mindegyikhez dedikált erősítő kapcsolódik. Ezzel a dizájnnal állítólag a mélynyomó kioltja a nem kívánatos hörgéseket, zörejeket. Ez alapján egy nagyon feszes és gyors mélyről beszélhetünk, ami talán még zenehallgatás mellett is képes lesz elfogadható minőséget produkálni.

Galéria megnyitása

A Mini a nevének ellentmondóan nagyot fog ütni, más Sonos hangszórókat kiegészítve egy rendkívül imerzív élményt fog biztosítani. A cég szerint meglepetést okoz majd az embereknek azzal, hogy milyen gazdag, tiszta, és nem utolsó sorban kiegyensúlyozott hangot nyújt majd az „alvégen”. Vezeték nélkül, 5 GHz-es Wi-Fi-n kapcsolódnak össze a hangszórók, ezáltal a filmeknél, játékoknál is kellően alacsony késleltetéssel megy majd a hang, nem kell attól tartani, hogy eltolódnának a mélyek a jelenetekhez képest.

Galéria megnyitása

A Trueplay eljárást használva a Sub Mini beállítja majd magát a szobákhoz, hogy a helyiségek akusztikája se rombolja az élményt. Ennek köszönhetően a vállalat szerint sosem fogja elnyomni a többi tartományt, nem lesz túlzottan visszahangos, de attól sem kell tartani, hogy egyszerűen elveszne a térben. Viszont a Trueplay használata jelenleg még egy iOS-es eszközt igényel a Sonos honlapja szerint.

Galéria megnyitása

Elmondta a vállalat, hogy a Sub Mini mixelhető lesz a Sonos teljes hangtartományt lefedő hangszóróival. Tehát lehetőség lesz társítani példának okáért a Sonos Beam Gen 2-vel, a Ray-jel, a One modellekkel vagy akár a Symfonisk hangszóróval is, ami a Sonos mellett az IKEA márkajelzését is magán hordozza.  

Galéria megnyitása

Az nem derült ki a vállalat beszámolójából, hogy a Sub Mini mekkora teljesítményű, de azt megosztotta a Sonos a nagyérdeművel, hogy akár 25 Hz-ig is képes lesz lemenni. Szóval egészen mély hangokat is meg tud majd szólaltatni, olyan hangokat hallhat ezáltal a felhasználó még zenékben is, amikkel korábban egy Sonos One mellett nem találkozott.

Galéria megnyitása

Mint minden Sonos hangszórót, a Sub Minit is lehet majd konfigurálni okostelefonon keresztül. A hozzá tartozó alkalmazásban szabályozható lesz a mélyek erőssége az áthallás a frekvenciatartományok között, és az is választható lesz, hogy 180 vagy 360 fokban kell szólnia, szóval fal mellett vagy a szoba egy másik pontján van elhelyezve. A mobilokkal Bluetooth-on keresztül fogja tartani a kapcsolatot a hangszóró.

Galéria megnyitása

A tervezők igyekeztek egy olyan formát alkotni a Sonos Sub Mini számára, mely nem rontja el a szobák képét. Részben ezért lett kör alakú a szerkezet az egyszerű doboz forma helyett. Elérhető lesz fekete vagy fehér színben is, és itt a fehér opciónál sem kell attól tartani, hogy túlságosan tolakodó lenne. Olyan benyomást kelt, mintha ez is csak egy bútordarab lenne. A tömege 6,35 kilogramm, szóval nem fogják véletlenül felborítani.

A Sonos Sub Mini megvásárolható lesz Magyarországon is, a termék október 6-án kerül a boltok polcaira. A vezeték nélküli mélynyomó ajánlott fogyasztói ára 190 ezer forint lesz itthon.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére