Különleges bejelentésre készül a Qualcomm

Különleges bejelentésre készül a Qualcomm

A Qualcomm éppen lerántotta a leplet egy középkategóriás rendszerchipről, ami rendkívül jól sikerült, most pedig már a következő bemutatójára készül, ez éppen egy hónap múlva lesz. A vállalat ezúttal nem az okostelefonokat kiszolgáló megoldásokra fog koncentrálni, hanem a viselhető kiegészítők kapják majd a figyelmet.

A chipdizájner szeptember 10-ére hívta össze az érintetteket egy eseményre, amelyről konkrét információkat nem árult el egyelőre. A meghívóból nem derül ki egyértelműen, hogy mire számíthatnak azok, akiket meginvitált a vállalat, de az egészen biztos, hogy a viselhető kiegészítők lesznek a figyelem középpontjában, azon belül is az okosórák kerülhetnek a reflektorfénybe. Sokan arra számítanak, hogy egy olyan rendszerchip érkezését lehet kilátásba helyezni, ami a jelenleg alkalmazott megoldásoknál sokkal jobb tulajdonságokkal rendelkezik majd, és teljesen a megcélzott termékek igényeihez lesz szabva. Ami biztos, hogy a szóban forgó rendezvény az Egyesült Államokban, San Franciscóban lesz megtartva.

Galéria megnyitása

A legtöbb okosórában jelenleg a Snapdragon Wear 2100 platform dolgozik, amire valóban ráférne már egy alapos ráncfelvarrás, mert minden tekintetben borzasztóan elment felette az idő mostanra. Egy olyan lapkáról beszélhetünk, ami még mindig 32 bites alapokra épülő, Cortex-A7 magokat tartalmaz, és 28 nm-es csíkszélességen készül, miközben olyan készülékekbe kerül, amiknél nagyon fontos lenne az alacsony fogyasztás biztosítása. A pletykák szerint a Snapdragon Wear 3100 néven fog befutni a vállalat friss fejlesztése, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez milyen felépítéssel rendelkezik majd.

Ha valóban új rendszerchippel rukkol elő kifejezetten viselhető kiegészítők, okosórák számára a Qualcomm – márpedig jó esély van erre –, akkor több szempontból is nagy jelentősége lehet ennek. Egyrészt a mostani kínálat már tényleg nagyon koros, másrészt ez lehetne az első olyan megoldása a vállalatnak, ami már valóban erre a területre lett fejlesztve. A jelenlegi Snapdragon Wear egy mobilos lapkából lett átszabva, és bár a neve azt mutatja, valójában nem éppen ideális ezekbe a szerkezetekbe, leginkább a kényszer szülte. A legtöbb gyártó a jobb alternatíva hiánya okán nyúl ehhez, a Qualcomm pedig eddig azért nem fejlesztett jobbat, mert valószínűleg eddig nem láttak túl nagy potenciált a dologban.

A Qualcomm a szóbeszéd szerint együttműködik a Google-lel egy ideje a Wear OS kapcsán, és olyan híreket is lehet hallani, hogy a keresőóriás a Pixel 3 és Pixel 3 XL okostelefonok mellett bemutathat idén egy Pixel okosórát is. Erről már többször szó esett, és most sokan arra számítanak, hogy a referenciaeszköz már a Qualcomm újdonságára fog épülni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap