Shop menü

KÖZÉPKATEGÓRIÁS TELEVÍZIÓVAL RUKKOLT ELŐ A XIAOMI, AKÁR 75 COLOS MÉRETBEN

A Xiaomi TV ES Pro sorozat remek ár-érték aránnyal kecsegtet, persze nem a prémium modellek körében szállnak ringbe, de jó lehetőségekkel számolnak
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Középkategóriás televízióval rukkolt elő a Xiaomi, akár 75 colos méretben

Folyamatosan bővíti televíziós kínálatát a Xiaomi. Most egy modellt jelentett be a vállalat, de három különböző méretben. Itt a kisebb képátlókról teljesen le kell mondani, csak az átlagos és az annál nagyobb panelek kerültek elő. Sok jó lehetőséggel szolgál a Xiaomi TV ES Pro a középső árszegmensben.

A vállalat legalább 55 hüvelykes képmérettel számol, de érkezik az LCD LED-es újdonság 65 colos méretben és 75 hüvelykes képernyővel is. Természetesem minden konfigurációnál ugyanúgy 4K Ultra HD felbontás biztosított. A Xiaomi új televíziója széles betekintési szögekkel rendelkezik majd, és 700 nit lehet a készülék fényereje, ami nem páratlan, de már egy egészen elfogadható értéknek tekinthető.

Galéria megnyitása

A Xiaomi TV ES Pro mérettől függetlenül tudni fogja a rendkívül jó színhűséget, például a DCI-P3 színteret 94 százalékos lefedéssel biztosítja. Támogatott itt a HDR10 és a Doby Vision is, szóval a látványosabb HDR felvételek megtekintése során nem fog csalódást okozni. A fényerőt 4096 lépésben tudja majd automatikusan szabályozni a televízió, és a háttérvilágítás már több zónából áll össze. Arról nem esett szó, hogy a zónák milyen mennyiségben vannak jelen, és mennyi LED alkotja ezeket a nagyobb csoportokat.

Galéria megnyitása

Akár játékosok is örömüket lelhetik majd a televízióban, ugyanis van itt 120 Hz-es megjelenítési lehetőség, továbbá VRR is. A Xiaomi gondoskodik a MEMC biztosításáról is, ez megoldást jelenthet majd a mozgáskorrekciója például akár a játékok során is. Adott ezeken felül az ALLM is, mellyel csökkenthető a rendszer válaszideje – ennek legfőképpen a játékoknál lesz fontos szerepe. Ezeken felül pedig elmondható még ezen a ponton, hogy FreeSync Premium minősítést is szerezte a tévé.

Galéria megnyitása

Az új Xiaomi TV ES Pro a cégnél megszokott szoftveres környezetet biztosítja. Mit jelent ez? Nos, adott az PatchWall grafikus felhasználói felület, ennek az alapját pedig az Android TV platform 11-es verziója adja. Elérhető itt a hangvezérlési lehetőség is, ehhez több nagy hatótávolságú mikrofon fog kapcsolódni. A globális variánsnál már a Google szolgáltatások is előkerülnek majd, de egyelőre csak Kínát veszi célba a gépezet.

Galéria megnyitása

A MediaTek MT9617 rendszerchipet kapta meg a Xiaomi TV ES Pro, ami egyebek mellett Cortex-A73 magokat is tartalmaz. A RAM 3 GB-os méretet öltött, a tárhely tekintetében pedig 32 GB-os kapacitással lehet számolni. A multimédiás tartalmakat külső adathordozókról, USB-n lehet majd elérni a készülékről. Akad még a csatlakozók terén HDMI-ből három, egy már HDMI 2.1 szabványnak megfelelő, van S/PDIF, 3,5 mm-es Jack, valamint Ethernet is, ha a vezeték nélküli hálózat kapcsolat nem lenne elegendő. A vezeték nélküli kapcsolódási formákból van Bluetooth 5 modul és 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi.

Galéria megnyitása

A hangrendszer is jobb valamelyest, mint az olcsó tévéknél, de persze, ha valaki ütősebb hangzásra vágyik, jobban jár majd egy hangprojektorral. A Xiaomi friss televíziója 25 wattos összteljesítménnyel rendelkezik, két csatornán keresztül adja ezt le. Támogatja a masina a Dolby Atmos hangzást, mellyel jobb térérzet lesz kihozható belőle. De van még itt egyszerű Dolby Audio, valamint DTS:X opció is.

Galéria megnyitása

Rendkívül vékony a televízió kávája, ennek köszönhetően a hasznos felület aránya meghaladja a 97 százalékot a legnagyobb méretben. Teljesen fémből készült keretet kapott a Xiaomi TV ES Pro, homokfúvással nyerte el a végleges felületét a borítás. A talpak is fémből vannak, hogy a már egészen nagy tömeggel rendelkező készülékek igazán stabilan álljanak a kiválasztott bútor tetején.

Galéria megnyitása

A Xiaomi TV ES Pro Kínában napokon belül kereskedelmi forgalomba kerül. Az 55 hüvelykes televízió ajánlott fogyasztói ára 3600 jüan, a 65 hüvelykes készülék már 4600 jüant fog kóstálni, a csúcsmodell a 75 colos képernyővel pedig 7500 jüanért cserébe lesz birtokba vehető. Ezek az összegek átszámolva 211, 270, és 440 ezer forintnak felelnek meg.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére