Középkategóriás okostelefonnal rukkolhat elő a Google

Idén a Pixel csúcsmodellek mellett egy megfizethetőbb mobil is megjelenhet a vállalat kínálatában.

Középkategóriás okostelefonnal rukkolhat elő a Google

A Google évről évre bemutat új referencia okostelefonokat. Néhány Nexus korábban egészen jó ár-érték arány mellett állt rajthoz, a Pixeleknél viszont már ilyenről szó nincs, ezek a mobilok nemcsak a képességeiket, hanem az árukat tekintve is a felsőkategóriát erősítik. Viszont friss pletykák szerint hamarosan jöhet olyan mobil, amivel a Google a középkategóriában képviseltetheti magát.

Galéria megnyitása

„A Google azt tervezi, hogy elindít egy középkategóriás Pixel okostelefont az árérzékeny piacokon, így például Indiában” – olvasható az Economic Times friss jelentésében. A Google idén erősíteni szeretné az indiai jelenlétét, forgalmazni kezdi az országban a Pixelbookot, a Home termékeket és a lakásautomatizálással kapcsolatos megoldásokat (Nest) is. Ennek a terjeszkedésnek a keretében jöhet az új mobil is. Az Economic Times információ szerint a Google olcsóbb okostelefonja júliusban vagy augusztusban debütálhat, szóval még nyáron számolni kell vele. Emellett a lap arra is kitért, hogy idén is lesz új Pixel zászlóshajó, ami a Diváli környékén fog befutni. A hindu vallás egyik legjelentősebb ünnepe nem mindig ugyanazon a napon van, de általában októberre vagy november elejére esik. Eddig mindkét Pixel generáció októberben futott be, szóval ez a része a pletykáknak valószínűleg helytálló.

Az Economic Times által megszellőztetett információknak valóságalapot biztosít továbbá az is, hogy a 9to5Google hasábjain már tavaly megjelent egy olyan hír, miszerint a Google egy középkategóriás változatán dolgozik a Pixel okostelefonnak. Ha nyáron érkezik a szóban forgó mobil, akkor annak a fejlesztése valószínűleg már tavaly elkezdődhetett. Akkor Rick Osterloh, a Google hardveres divíziójának vezetője mindössze annyival kommentálta a szaklap értesüléseit, hogy a Pixel márka prémium marad. Ebből arra lehet következtetni, hogy valamilyen megfizethetőbb szerkezeten tényleg dolgozhat a Google, de az valószínűleg nem a Pixel család tagjaként léphet szorítóba.

Galéria megnyitása

Azt egyelőre nehéz megmondani, hogy a szóban forgó készülék milyen képességekkel bír majd, erről ugyanis egyáltalán nem beszéltek. Még az operációs rendszer is kérdéses lehet, mert mostanra több Android variáns is szóba jöhet. A Pixeleken és az Android One platform tagjain alapvetően a szűz Android fut kisebb extrákkal, például egyedi fotós applikációval, de már ott az Android Go Edition is, ami viszont a minimumra szorítkozó Go alkalmazásokkal szolgál egy csökkentett rendszerigényű alapra felépítve. Ha azt vesszük figyelembe, hogy elsősorban India, és talán más elmaradottabb régiók lesznek a célkeresztben, akkor kézenfekvő opció lenne az Android Go Edition bevetése, ám a hírek középkategóriás szerkezetről szólnak, ez a rendszer viszont a különleges programokkal kifejezetten a belépő mobilok számára lett kitalálva.

Amennyiben a hír igaznak bizonyul, idén a Google sokkal szebb mobilos értékesítési mutatókat érhet el. India óriási felvevőpiac, ahol rendkívüli ütemben növekedik az okostelefonok iránti kereslet, nem véletlen, hogy az Apple, a Samsung és több kínai gyártó is gőzerővel erősíti a jelenlétét ebben a régióban. Egy referenciaeszközökhöz hasonló támogatásban részesülő, elérhető áron kínált gépezettel a Google meglehet, hogy komoly sikert tudna elérni. 2017-ben összesen 3,9 millió mobilt tudott eladni a vállalat, amit valószínűleg idén überelni fog.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward