Középkategóriás lett az LG G3 Stylus

Az LG G3 Stylus a várakozásokkal ellentétben nem a csúcson fogja rúgni a bőrt, hanem csak a középmezőnyt erősíti az érintőtollával.

Középkategóriás lett az LG G3 Stylus

Az LG gőzerővel készül a Berlinben megrendezésre kerülő IFA-ra. A vállalat már be is jelentette az egyik olyan újdonságát, ami az elektronikai kiállításon kerül majd a kamerák kereszttüzébe. Persze a G3 Stylus érkezése már senkit nem érhet meglepetésként, hiszen a vállalat egy hivatalos videóban véletlenül elárulta a készülék létezését a közelmúltban.

A G3 Stylus első felbukkanásakor még abban lehetett reménykedni, hogy az LG egy olyan okostelefonnal fog a nagyközönség elé állni, ami a Galaxy Note széria méltó vetélytársa lehet. Most azonban kiderült, hogy egyáltalán nem erről van szó. Az érintőtollal is felvértezett nagyméretű megjelenítőnek otthont adó okostelefon csak a középkategóriát erősíti majd, és még azt sem kompromisszumoktól mentesen. A kijelző például maradt ugyanakkora, mint az LG G3 esetében látott panel, tehát 5,5 hüvelykes, viszont a felbontása csak qHD, ami egészen alacsony, 200 PPI-s pixelsűrűséget szül (viszonyításképpen a G3 Quad HD kijelzője kb. hétszer ennyi pixellel dolgozik). Legalább az IPS technológia megmaradt, így ha a hatalmas felületen kirajzolódó kép tűéles nem is lesz, azért a betekintetési szögei, a színhűsége és a fényereje biztosan nem kifogásolható majd.

Szerencsére operációs rendszer tekintetében már kitett magáért az LG, így az érdeklődőket egy friss, és sok érdekes hozzáadott szolgáltatással, alkalmazással ellátott Android fogadja. Az Android 4.4.2 KitKat az LG tervezői által megálmodott felhasználói felületbe lesz burkolva. A G3 Stylus előre telepítve tartalmazza a QuickMemo+-t, ami kombinálja a QuickMemo, a Memo és a Notebook alkalmazásokat, ezáltal egyebek mellett gyors és egyszerű képernyőmegosztást tesz lehetővé. Van Dual Window mód, melynek köszönhetően két elszeparált részre bontható a nagy kijelző, a Smart Keyboard pedig rettentő gyors szövegbevitelt tesz lehetővé azáltal, hogy az elírásokat nagy arányban magától képes kijavítani, illetve app függő szójavaslatokkal operál. Végül ott a Knock Code is, ami a kijelző ujjbeggyel való megkopogtatására tud különböző műveleteket elvégezni.

Az okostelefon belsejében egy eléggé szerény központi chip lakozik az eddigi ismereteink alapján. Az LG egy négymagos, 1,3 GHz-es lapkának szavazott bizalmat, aminek a kilétét egyelőre homály fedi. A vonásai alapján egyébként vélhetően egy MediaTek MT6582-ről van szó, de ha nem is pontosan ez a SoC került bele, az szinte biztosan kijelenthető, hogy Cortex-A7 processzormagok teljesítenek benne szolgálatot. A chip sebessége az Android és az egyszerűbb applikációk jobbára akadásmentes mozgatására elegendő, nagyobb terhelésnél viszont hamar zavarba jöhet. A rendszernek 1 GB-nyi memóriával kell majd gazdálkodnia, a felhasználók pedig 8 GB-os tárhelyet kapnak alapból. Van microSD kártyahely is a G3 Stylus hátlapja mögött, így a háttértár kapacitása bármikor fentebb tornászható, ha kevésnek bizonyulna. A gépezet kapcsolati lehetőségeit egyelőre nem részletezte a vállalt, mindössze annyit szögeztek le elöljáróban, hogy 3G HSPDA modem van benne, nem pedig 4G LTE. Természetesen Wi-Fi, Bluetooth modul és GPS vevő biztosan része a palettájának, de azt egyelőre nem derült ki, hogy tartogat-e valamilyen extra képességet is ilyen téren.

Dupla kamera húzta meg magát az újdonság fedélzetén. Videóhívások alkalmával egy 1,3 megapixeles megoldás kerül majd a középpontba, ami HD minőségű mozgóképfelvételek továbbítására lesz alkalmas megfelelő sávszélesség mellett. Fényképezéskor pedig egy 13 MPixeles egység kerül a főszerepbe, melyhez egy LED-es villanó is társulni fog, így fényhiányos környezetben is bizonyíthatja a rátermettségét. A G3 Stylus fotós képességeit illetően az LG UX rendszernek köszönhetően olyan extrákkal lehet találkozni, mint a Touch & Shot, ami a képernyő megérintett pontjára fókuszál, és azonnal exponál, valamint a Gesture Shot, mely egy kézmozdulat észlelését követően készít fényképet. Az előlapi egység munkáját meg a Front Camera Light eljárás segíti majd ha szükséges, ami a kijelző nagy fényerejét használja ki olyankor, mikor rosszak a fényviszonyok (fehér hátteret és maximális fényerőt állít be ilyenkor a mobil).

Az energiaellátásról egy 3000 mAh-s akkumulátor gondoskodik majd, ami kiemelkedő üzemidőt nyújthat. Itt ugyanis csak a megjelenítő a nagyobb fogyasztó, minden más beéri kevéssel is, ám a telepet úgy méretezték a mérnökök, mintha vérbeli csúcsgéppel lenne dolgunk. Az akku könnyedén cserélhető szerszámok nélkül is, így nem jelent gondot, ha valamiért ki kellene venni. A G3 Stylus hiába kapott ugyanakkora panelt mint a G3, sokkal nagyobb lett nála a térfogata. A Floating Arc dizájn vonalvezetését megöröklő szerkezetet 149,3 x 75,9 x 10,2 milliméteres vonalak határolják körül, a tömege pedig 163 gramm. Az okostelefon megvásárolható lesz idővel arany árnyalatba bújtatva is, de kezdetben csak fekete és fehér lesz a választékban.

Az LG G3 Stylusszal közelebbről azok ismerkedhetnek meg leghamarabb, akik kilátogatnak az IFA-ra. Arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy a dél-koreai gyártó pontosan mikor fogja piacra dobni az újdonságot, de először Brazíliában bukkanhat majd fel valamikor szeptemberben. Később elérhető lesz Ázsia több régiójában (FÁK) és Afrikában is. Európáról és a várható kiskereskedelmi árról még nem beszélt az LG.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward