Közel másfél millió példányban kelt el az Elite: Dangerous

Úgy tűnik, hogy a sikernek köszönhetően a Frontier tényleg teljesen független maradhat a jövőben.

Közel másfél millió példányban kelt el az Elite: Dangerous

A Frontier a 2015 decemberével lezárult üzleti félévig 1,4 millió darabot értékesített az Elite: Dangerousből. A stúdió beszámolója szerint az eredetileg 2014-ben PC-re megjelent játék továbbra is jól teljesít, azóta pedig már elérhető Xbox One-on, valamikor a jövőben pedig megjelenik majd PS4-re is - sajnos ezzel kapcsolatban konkrét dátumot továbbra sem kaptunk.

Mindez nagyban segíti a Frontiert abban a törekvésében, hogy a jövőben teljesen független stúdióvá váljon. A csapat az Elite: Dangerous fejlesztése előtt, sőt még azzal párhuzamosan is külsős kiadóknak dolgozott be különböző projektekben, így készült el például legutóbb a Microsoft Studios számára a ScreamRide. A további fejlődésben a Frontier az Elite: Dangerous mellett a fejlesztés alatt álló Planet Coaster című játékra is számít.

De az űrhajós játék rajongói számára az idei év sem lesz eseménytelen: az Elite: Dangerous "második évadának" tekinthető Elite: Dangerous - Horizons december 15-től már elérhető a Steam Early Access rendszerén belül, és a játék a jövőben is bővülni fog majd.

Mindez azt jelenti, hogy a Frontier 10,9 millió fontos forgalmat bonyolított le a decemberrel zárult félévben, ami 50%-kal magasabb, mint az év első felében, továbbá rendelkezik 8,6 millió font készpénztartalékkal is. A stúdió jelene és jövője tehát jelenleg úgy tűnik, hogy biztonságban van.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward