Körvonalazódik a Honor márka eladás és annak értéke

Kínai kézben maradhat a Honor, és akár közel 1,2 billió forintnak megfelelő értéket képviselhet.

Körvonalazódik a Honor márka eladás és annak értéke

Néhány napja röppent fel először a hír, hogy a Huawei úgy dönthet, hogy a Honor márkát eladja. Ennek pénzügyi és egyéb okai is lehetnek most, hogy a vállalat meglehetősen nehéz időszak elé néz. A Reuters pedig most az eddigiektől eltérő forrásra hivatkozva közölt új információkat az üggyel kapcsolatosan.

A Huawei hivatalosan egyelőre semmit nem közölt, ami nem meglepő annak fényében, hogy igazából a vállalat egyébként sem engedte azt meg magának, hogy lehessen látni kívülről, hogy folyamatosan egyre rosszabb a helyzete. A fejlesztések nem álltak le, mindent az eredeti ütemben fejlesztettek, és a megszorításokra a legtöbbször nem reflektáltak érdemben.

A Honor márka eladásáról szóló híreket sem kommentálta hivatalosan a Huawei, csak néhány munkavállaló hangoztatta, hogy nem igaz a hír. Viszont az, hogy már a Reuters is erről beszél, arra enged következtetni, hogy tényleg nagy esély lehet arra, hogy a Huawei megválik a Honortól. És valószínűleg nem is fogja túl sokáig húzni az időt, hanem addig próbál megválni ettől, amíg még nem érződik rajta a mostaninál jelentősebben a hanyatlás.

Galéria megnyitása

A Reuters jelentésében az áll, hogy a Honor eladásáról a Huawei a Digital China vállalattal tárgyal, tehát Kínán belül cserélhet gazdát a nagy népszerűségnek örvendő márka. A Digital China komoly múltra tekint vissza, bár nyugati berkekben a neve nem igazán ismert. Egy jelentős IT szolgáltatóról van szó, ami 2001-ben jött létre abból a Legend Holdingsból, amiből a Lenovo is született.

Egy másik lehetőség szerint a Honor akár a TCL-hez is kerülhet. A TCL kezében már jelenleg is több ismert márka van, az ő nevéhez köthetőek az Alcatel készülékek, de korábban a BlackBerry modellek is ott készültek, mostanában pedig már a saját márkanevükön is adnak ki készülékeket. Szóval a TCL óriási rutinnal rendelkezik ezen a területen, és valószínűleg képes lenne megbízhatóan továbbvinni a Honort. Továbbá még a Xiaomi neve is felmerült lehetséges vásárlóként.

A Reuters arra vonatkozóan is közölt már információt, hogy mekkora összeget akaszthat le a Huawei a Honor eladásával. A lap úgy tudja, hogy 15-25 milliárd jüan között lehet majd a vételára, ez 0,68-1,16 billió forintot jelent. Természetesen nagyon sokat ér a márka, de talán annyira nem is meredek a várható vételára, ha abból indulunk ki, hogy a Honor név alatt negyedévente több tízmillió okostelefont értékesítenek, és más termékek is nagyon keresettek.

Galéria megnyitása

Fontos azonban, hogy azt egyáltalán nem lehet tudni, hogy pontosan mit is foglalhat magában maga a Honor, amikor értékesíti ezt a Huawei egy másik vállalat számára. Meglehet, hogy szinte csak a márkanév használati jogait ruházná át másra a vállalat, de az is benne van a pakliban, hogy a szoftveres környezet is tovább öröklődhet. Ami viszont biztosan változni fog, az a hardver. Az eddig alkalmazott HiSilicon rendszerchipeknek biztosan búcsút kell mondani, ha marad az aktuális helyzet.

A Huawei a Honorral együtt a márka munkatársaitól is megválhat, azokat a vevő foglalkoztathatja majd tovább. A Honor egyébként 2013-ban jött létre, és az utóbbi időben már közel annyi készülék fogyott ezen a néven, mint a Huawei felirattal. Ma már laptopok, viselhető kiegészítők és még televíziók is szerepelnek a Honor kínálatában.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap