Körkörös, szemüvegmentes 3D az AUO-tól

Önmágban a szemüvegmentes 3D-kijelző nem újdonság, többen is próbálkoznak ilyennel, ám az AUO most sikeresen emelte a tétet azzal az ígéretével, miszerint az ő alkotásuk nem csak hogy szemüvegmentes, de ezen felül bármilyen szögből nézve is biztosítja a 3D-hatást.

Körkörös, szemüvegmentes 3D az AUO-tól

Önmágban a szemüvegmentes 3D-kijelző nem újdonság, többen is próbálkoznak ilyennel, ám az AUO most sikeresen emelte a tétet azzal az ígéretével, miszerint az ő alkotásuk nem csak hogy szemüvegmentes, de ezen felül bármilyen szögből nézve is biztosítja a 3D-hatást (sajnos csak ember részére).

Több ilyen panelt is elkészítettek már, de a jelek szerint a sorozatgyártásra még nem készültek fel teljesen, mert azt becsléseik szerint csak valamikor az elkövetkező év nyarának a vége felé tudják majd megkezdeni.

Mindenesetre amit már elkészítettek, azt az FPD International expo alkalmával tervezik bemutatni. A megoldásuk lényege egy szemkövető rendszer, mely folyamatosan figyelemmel kíséri a nézők szemmozgásait, és folyamatosan adaptálja is ahhoz a képet, így a nézőnek nem kell mindvégig közvetlenül a képernyő előtt maradnia ahhoz, hogy fennmaradhasson a 3D-hatás.

A terveik szerint az expón két méretkategóriát szemléltetnek: egy 15,6 hüvelykes laptopot és egy 10,1 hüvelykes táblát. A különbségek hathatósabb szemléltetése végett természetesen lehetővé teszik majd a 2D- és a 3D-üzemmódok közti, tetszés szerinti váltást is (bár állításuk szerint például különböző szövegek olvasásában sem akadályozza az embert a 3D-üzemmód).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward