Shop menü

KÖNNYEBB ÉS JOBB LETT AZ AMAZON ALEXÁT HASZNÁLÓ OKOSSZEMÜVEGE

Már divatos Carrara napszemüveg formájában is elérhető lesz az Echo Frames, és tényleg egyre kevésbé lehet azt látni rajta, hogy nem egy hétköznapi szemüvegről van szó.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Könnyebb és jobb lett az Amazon Alexát használó okosszemüvege

Mindenbe igyekszik az Amazon bevetni az Alexát, és ennek a törekvésnek az egyik legékesebb példája a Echo Frames szemüveg. Egykor még gyűrű is volt Alexával, de azt az Amazon kivezette, az Echo Frames viszont maradt, sőt mi több, folyamatosan fejlesztik, hogy minél jobb legyen a koncepció.

Már a harmadik generációs Echo Frames mutatkozott be a vállalat idei nagy konferenciáján, és teljesen érződik rajta, hogy foglalkoznak a termékkel a fejlesztők. Nem arról van szó, hogy a cég csak életben tartja az eszközt, és fejlődésnek a nyomát sem látni. Egy végtelenül egyszerű kütyüről van szó egyébként, a lényeg az, hogy minden helyzetben elérhetővé teszi az Alexát az embereknek.

Galéria megnyitása

Az első Echo Frames szemüveg még elég nehéz volt, és nem működött túl megbízhatóan, sokszor alig lehetett halani. A második generációs eszközzel már sokkal jobb lett a hétköznapi viseletet tekintve, mostanra pedig a vállalat még tovább reszelte a terméket az eddigi recept alapján. A végeredmény még könnyebb és jobb lett, ráadásul minden eddiginél több formában lesz megvásárolható, ami egy szemüvegnél mindenképpen fontos.

Galéria megnyitása

Szinte tényleg alig látni már az Echo Framesen, hogy ez nem egy hétköznapi szemüvegkeret. A szár is csak egy részen van megvastagítva, és ott sem vészesen vastag, a tervezők igyekeztek olyan formát csinálni, aminél ez egyáltalán nem feltűnő, és sikerült is nekik. Ezáltal csökkent az Echo Frames tömege, miközben minden más szempontból jobb lett.

Galéria megnyitása

Hosszabb lesz a készülék üzemideje, közel a duplájára növekedik, ami mindenképpen egy remek hír. Így már hat órán keresztül lehet majd folyamatos használatban az Echo Frames, például zenelejátszással. Persze ha az ember csak az Alexával diskurál, akkor sokkal tovább, akár napokig is bírhatja. Hatékonyabb hardveres alapot alkalmaz a vállalat, ami még jobb lesz a hangfelismerésben, vagyis gördülékenyebben megérti majd az új Echo Frames, hogy milyen parancsot adott ki a viselője.

Galéria megnyitása

Állítólag még zajos környezetben is elég jól teszi majd a dolgát, és abból sem lesz gond, hogy a felhasználó az Alexa válaszait ne értené meg, mivel egy erőteljesebb hangszórót is integráltak az újdonságba. Az Amazon elmondása szerint a sima zenehallgatás is jobb lesz majd ezzel, ugyanis az új hangszórók hangminősége is javulást mutat majd. A Bluetooth-os eszköz kettő forráshoz is kapcsolódhat már párhuzamosan. Újítás az is, hogy már lesz szemüveg kereső funkció.

Galéria megnyitása

Négy hagyományos keret érkezik az Echo Framesből, de nem ennyi lesz a teljes kínálat. Az egyszerű kereteket lehet majd kérni olyan lencsével, ami dioptriás, szóval ténylegesen a felhasználó látását igyekszik korrigálni, opció lesz a tiszta üveg, és már kékfényszűrős szemüveg is vásárolható lesz.

Galéria megnyitása

Az Echo Frames már divatos kiegészítőként igyekszik feltűnni, és belopni magát az érdeklődők szívébe. Ennek jegyében elérhető lesz még Carrera kollaborációban is, napszemüveg formájában. A Carrera szemüvegek két legnépszerűbb dizájnját házasították össze az Amazon fejlesztői az okosszemüveges alapokkal. Így jön ki az összesen hat különböző forma.

Galéria megnyitása

Abban bízik az Amazon, hogy a napszemüvegek által olyanoknak is sikerül felkelteni az érdeklődését, akik hagyományos szemüveget nem viselnek. A Carrera Smart Glasses pedig egy szimpla harmadik generációs Echo Frames a felszín alatt. Akinek pedig ez elnyeri a tetszését, talán venni fog magának még egy Echo Frames modellt is, hogy akkor is viselhesse az alexás kütyüt, amikor éppen nem kell napszemüveg.

Galéria megnyitása

Az Amazon Echo Frames 270 dollárba fog kerülni (plusz ugyebár a lencsék, kinek mire van szüksége), a Carrera napszemüvegekbe oltott változatnál pedig 390 dolláros árral kell számolni, és itt a lencse értelemszerűen adott.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére