Komplett TV szériát dobhat piacra a OnePlus

Akár már a következő hónapban ellephetik a piacot a kínai vállalat televíziói.

Komplett TV szériát dobhat piacra a OnePlus

A OnePlus az okostelefonok világában sokat ért el, Indiában például a prémium szegmensben piacvezető lett, pedig nem ő szállítja a legjobb ár-teljesítményű mobilokat, és olyan vetélytársak ellen kell bizonyítania, mint a Samsung és az Apple. A vállalat kiváló termékekkel és erős marketinggel bír, és ezt hamarosan a televíziók terén is kamatoztathatja.

A Huawei/Honor után belátható időn belül a OnePlus is megalkothatja az első nagy képernyős televízióját, sőt mi több, állítólag nem is egy modellel készül a vállalat, hanem egy teljes sorozattal különböző méretekben. Azt már korábban Pete Lau, a vállalat vezérigazgatója elárulta, hogy televíziót tervez létrehozni a OnePlus, de a részleteket még nem lehet hivatalosan tudni. Azonban a Bluetooth SIG-től származó adatok alapján öt különböző méretben fogja gyártani a készülékeit, és ezek jó eséllyel különböző régiókban fognak felbukkanni. Legalábbis a kódnevük erre utal.

Galéria megnyitása

Számítani lehet például 43Q2IN, 55Q1IN, 65Q2CN, 75Q2CN és 75Q2US modellszámú termékek érkezésére. Ezeknél a készülékeknél az első szám minden bizonnyal a megjelenítő méretére utal, szóval a legkisebb televíziói a OnePlusnak 43 hüvelykesek lehetnek, amit 55 és 65 colosok követnek majd a tornasorban, a legnagyobbak pedig már a 75 hüvelyket is elérhetik. A név végén levő betűkód utalhat arra, hogy hol lesz munkába állítva a készülék. A kisebb paneles, ezáltal valószínűleg olcsóbb modellek Indiát vehetik célba – a 43 colos méret például csak oda juthat el –, a nagyobbak (55, 65 és 75 hüvelyk) pedig már elsősorban Kínának és az Egyesült Államoknak szólhatnak majd. A modellszámok középső részei pedig a funkcionalitásra, felszereltségre utalhatnak.

Galéria megnyitása

A vállalat minden bizonnyal a televíziók esetében is arra fog koncentrálni, hogy kiváló tudást, minőséget és megbízható működést garantáljon a vásárlóknak. A OnePlus természetesen nem fog saját paneleket gyártani, hanem ezeket más partnertől szerezheti majd be, de azt még nem lehet tudni, hogy ki lesz, aki beszállít a számára. Ami biztos, hogy a Bluetooth SIG LED TV-ket említ, ami azt jelenti, hogy LED-es megvilágítású LCD-ről lesz majd szó, tehát az OLED használatáról lemondott a vállalat. Az is biztos, hogy az Android TV operációs rendszert fogja használni a OnePlus, ez látszik a hitelesítési adatokból, és Pete Lau is azt hangsúlyozta, hogy egy nagy vállalattól fogja kölcsönözni a rendszert, aki folyamatos frissítésekkel szolgál majd ehhez. A felbontás valószínűleg 4K-s lehet, és a Bluetooth 5 modul lesz minden esetben biztosított, ami például a távvezérlésnél fontos szerepet játszhat.

A MySmartPrice szerint a OnePlus televíziói szeptember utolsó hetében debütálhatnak majd, szóval legkorábban szeptember 26-án lehet számítani ezeknek az érkezésére. Kíváncsian várjuk, hogy a Honor Visionhöz képest milyen ajánlattal fog előrukkolni a OnePlus, és persze azt is, hogy mit mutat majd a vállalat „nagyképű” terméke az öregmotoros riválisok ellenében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap