Kompakt processzorhűtő Akasa módra

Az Akasa egy új, alacsony profilú processzorhűtővel rukkolt elő, ami többféle Intel és AMD processzorhoz is alkalmazható.

Kompakt processzorhűtő Akasa módra

Manapság egyre népszerűbbek a helytakarékos asztali számítógépek, de házimozi PC építésére is egyre többen vállalkoznak, így a korábbinál valamivel komolyabb igény mutatkozik az alacsony profilú, helytakarékos processzorhűtők iránt.

Szerencsére egyre több gyártó kínálatában találhatunk kompakt, többféle processzorra is gond nélkül felszerelhető processzorhűtőket, így egyre könnyebb kiválasztani az igényeinknek leginkább megfelelő modellt. Más kérdés, hogy a kompakt processzorhűtők általában nem olcsóak – no de valamit valamiért.

Az Akasa legfrissebb kompakt processzorhűtőjét ár tekintetében egyelőre nem tudjuk hova tenni, de azt már tudjuk, hogy a termék milyen tulajdonságokkal érkezik. Az AK-CC4011EP01-es termékkóddal ellátott, Nero LX névre keresztelt újdonság 120 x 120 x 59 milliméteres mérettel bír, tömege pedig nem több, mint 298 gramm. A kompakt processzorhűtő összesen négy darab hőcsövet alkalmaz, amelyek mindannyian rézből készültek és a jobb hőátadás érdekében közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével.

A hőcsövek egy alumínium lamellákból álló hűtőtömbnek adják át az adott processzor hőjét, amit egy 120 milliméteres átmérőjű, PWM támogatással is ellátott légkeverő próbál hatékonyan, de halkan eltávolítani. A ventilátor a percenkénti 600-as és 1900-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, zajszintje ennek megfelelően 11,5 és 31,5 dB(A) között helyezkedik el.

A friss, univerzális processzorhűtő Intel LGA-775/1155/1156/1366-os, valamint AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2-es processzorfoglalatokra egyaránt felszerelhető.

A termék hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban is, az azonban egyelőre nem tudható, hogy pontosan mennyibe fog kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward