Komoly baj van az iPad Prókkal, de az Apple szerint minden normális

A táblagépek felépítése a jelek szerint olyannyira gyenge, hogy van, ami már a gyártás során sérül.

Komoly baj van az iPad Prókkal, de az Apple szerint minden normális

Az Apple egyszer már belefutott abba a hibába, hogy túlzottan gyengére tervezte kettő eszközét, nevezetesen az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus mobilokra volt jellemző az, hogy pusztán zsebben hordva hajlamosak voltak elhajolni. Nos, most a vállalat úgy fest, hogy ismét egy fizikai értelemben vett gyenge konstrukciót tette le az asztalra, ezúttal a méregdrága iPad Prók személyében.

Arra már néhány héttel ezelőtt a JerryRigEverything YouTube csatorna tulajdonosa is rámutatott, hogy az új generációs iPad Pro modellek nem a strapabíróságukról lesznek híresek. Zack Nelson könnyűszerrel kettéhajtotta a 11 hüvelykes táblagépet, és valószínűleg a 12,9 colos eszköz sem nehezítette volna meg jobban a dolgát. Néhányan már ekkor Bendgate 2.0-t kiabáltak (Bendgate néven híresült el az iPhone 6 és 6 Plus botránya.), de annak a történetnek nem lett komolyabb folytatása. Most viszont úgy fest, hogy tényleg kialakulóban van egy újabb botrány az Apple háza táján. Az új generációs iPad Prók rendkívül látványosak lettek, mert elképesztően kompakt méretet öltöttek, és valóban minimális a keret a megjelenítőik körül. Ugyanakkor a jelek szerint az Apple nem tudta megoldani azt, hogy kellően merev maradjon a felépítésük a speciális dizájn mellett.

Egyre több készüléktulajdonos számol be arról különböző online felületeken, hogy az új táblagépe szemmel láthatóan meg van hajolva.

Az pedig, hogy a ház eldeformálódása miként alakult ki, változó. Vannak olyan felhasználói visszajelzések, akik egyértelműen úgy gondolják, hogy az eszközük a használat során kezdett egyre nagyobb mértékben meghajolni, például többen is a hátizsákban való hordozáshoz kötik a saját gondjukat. És ez igazából nem olyan meglepő, ha az Apple valóban nem volt eléggé körültekintő a tervezés során, és nem erősítette meg kellőképpen a házat, viszont vannak olyan jelentések is, amik már sokkal komolyabb problémára próbálnak rávilágítani. A vásárlók egy része egyenesen arról beszél, hogy a frissen beszerzett termék már a kicsomagolás pillanatában sem volt teljesen egyenletes felületű, hanem meg volt hajolva.

Galéria megnyitása

Hogy mit gondol erről az Apple? Nos, a vállalat szerint minden normális, és bizony igaza lehet azoknak az embereknek, akik már a teljesen új iPad Prójuk esetében is azt tapasztalták, hogy az el van hajolva kisebb mértékben. A cupertinói alakulat a The Verge számára azt nyilatkozta, hogy tisztában van azzal, hogy a gyártás során „mellékhatásként” elhajolhat az eszköz a fém és a műanyag elemek megmunkálásakor, hűtésekor. A szerkezetek mindkét oldalukon elgörbülhetnek, ugyanakkor kihangsúlyozta az Apple, hogy ez a deformálódás nem jelent problémát a működésre nézve, ezek az iPad Prók ugyanúgy funkcionálnak, mintha nem is lenne bennük hajlat.

Galéria megnyitása

A vélekedések szerint a mobil hálózati modemmel is felszerelt modellek lehetnek leginkább kitéve a veszélynek, ezeknek ugyanis több műanyag betétes antennacsík van a peremükön, így elméletileg még gyengébbek. Azonban az Apple hivatalosan ezt már nem erősítette meg, nem ment bele részletekbe az ügy kapcsán. A cupertinóiak egyébként készségesen kicserélik az elhajolt táblagépeket, legalábbis a vásárlástól számított 14 napon belül. Arról nincs egyelőre információnk, hogy mi van azokkal, akiknél már a használat közben keletkezik kár a gépezetben a konstrukciós gondok miatt.

Ha abból indulunk ki, hogy az Apple 2014-ben miként kezelte az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus esetét, akkor valószínűsíthetjük, hogy az iPad Prók esetében sem fog beavatkozni a vállalat (nem érdemes visszahívásban vagy újratervezésben reménykedni), csak a következő generációs modelleknél már jobban odafigyel majd erre a tervezésnél. Szóval nem árt, ha addig is megbarátkoznak a gondolattal az érdeklődők, illetve a tulajdonosok, hogy a 310 és 380 ezer forintos induló árért cserébe hazavihető tabletekre nem árt a megszokottnál is sokkal jobban vigyázni, és a vásárláskor azonnal érdemes ellenőrizni, hogy teljesen sík-e a házuk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap