Költséghatékony mATX számítógépház a Spire műhelyéből

A POWERCUBE 1418 dizájnja nyomokban retró elemeket is tartalmaz, ami nem feltétlenül baj, hiszen ennek is megvan a maga célközönsége.

Költséghatékony mATX számítógépház a Spire műhelyéből

A Spire egy kedvező áron érkező microATX számítógépházzal bővítette kínálatát, ami a POWERCUBE 1418 típusjelzést kapta. A ház egyszerű dizájnnal érkezik, amelynek előlapi formavilága és bizonyos stílusjegyei a régi számítógépházakra emlékeztetnek. Például van egy 5,25 hüvelykes és egy 3,5 hüvelykes külső bővítőhely, amelyek ma már külön-külön sem lelhetők fel a modern számítógépházakon, együtt meg főleg ritkaságszámba mennek.

Galéria megnyitása

A 0,6 milliméteres SPCC acélváz köré épülő ház bal oldallapján ablakot is elhelyeztek, igaz, ez nem edzett üvegből, hanem csak plexilapból készült. Nyomokban a ma oly divatos kétkamrás dizájn is visszaközön, de az adattárolók és a tápegységek légterét nem rejtették el az ablakos oldallapon esetlegesen betekintő szemek elől, így érdemes igényesen elrendezni a kábeleket. A microATX és Mini-ITX formátumú alaplapokat fogadó házban ezúttal nem függőlegesen, hanem vízszintesen helyezhetjük el az alaplapot, így a bővítőkártyákat függőlegesen építhetjük be, így az RGB LED világítással és/vagy extravagáns hűtővel szerelt videokártyák alaposan megcsodálhatóak működés közben. A bővítőkártyákat egyébként 320 milliméternyi hely várja, míg a processzorhűtők közül csak a 165 milliméteres vagy ennél alacsonyabb példányok férnek el odabenn. PCI bővítőhelyből négy jár.

Az adattárolókat az említett előlapi bővítőhelyeken felül két darab 3,5 hüvelykes és egy 2,5 hüvelykes meghajtó bővítőhely várja, tápegységből pedig normál ATX formátumúban gondolkodhatunk, de a könnyebb kábelezés érdekében érdemes moduláris változatot választani.A szellőzésről összesen három darab 120 milliméteres ventilátor gondoskodhat: egy a ház elején, egy a tetőlap alatt, egy pedig a ház hátulján foglalhat helyet. Gyárilag sajnos egyetlen légkeverőt sem kapunk.

Galéria megnyitása

A 352 milliméter hosszú, 265 milliméter széles és 295,5 milliméter magas ház üresen 4,3 kilogrammot nyom a mérlegen. Előlapi portjai közé a szokásos HD Audió csatlakozókon kívül két USB 3.0-s és egy USB 2.0-s port került. A két év jótállással érkező POWERCUBE 1418 rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ára 49,95 euró lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap