Költséghatékony gamer monitorok az ASUS-tól

Egy 23,8 és egy 27 hüvelykes gamer monitor érkezett, amelyekhez jár FreeSync és ELMB támogatás, felszereltség terén azonban a költséghatékonyság köszön vissza.

Költséghatékony gamer monitorok az ASUS-tól

Az ASUS-nál két új monitorral veszik célba azokat a gamereket, akik szűkösebb költségvetésből gazdálkodnak, így költséghatékony monitorra van szükségük. Mindkét friss modell 1920 x 1080 pixeles natív felbontást és 75 Hz-es maximális képfrissítési rátát alkalmaz, valamint egyéb tulajdonságaik is nagyon hasonlóak, ám van közöttük egy lényeges különbség: a VZ249HEG1R 23,8 hüvelykes, míg a VZ279HEG1R 27 hüvelykes képátlóval büszkélkedik. Az első galériában a kisebbik, a másodikban pedig a nagyobbik monitor látható, amelyek dizájn terén teljesen egyformák.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az IPS panel köré épülő monitorok 1 ezredmásodperces MPRT válaszidővel rendelkeznek, maximális fényerősségük 250 nit, míg a tipikus kontrasztarány 1000:1 értéket képvisel.  Mindkét változathoz jár FreeSync támogatás, ami a 48 és 75 Hz közötti frekvenciatartományon belül használhat, de ezzel együtt az Extreme Low Motion Blur technológia is használható, ami a gyors jelenetek élesebb, kevésbé elmosódott megjelenítéséről gondoskodik.

Szokás szerint megkapjuk a GamePlus módokat, amelyek különböző OSD alapú kiegészítőket kínálnak, de ezzel együtt Splendid Video Presetek is járnak. Szemeink védelméről a villódzás-mentes háttérvilágítás és a csökkentett kékfény-kibocsátás gondoskodik – utóbbi négy szintben állítható, illetve akár ki is kapcsolható.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A vékony kávával érkező monitorok fedélzetén nincsenek hangszórók, valamint egyéb extrák sem. A videó bemenetek között ezúttal csak egy D-Sub és egy HDMI port sorakozik, a gyári állvány pedig csak a legalapvetőbb testreszabási lehetőségeket kínálja (-5/+22 fokos dönthetőség). Extraként azonban kapunk VESA 75-ös furatokat, amelyeken keresztül flexibilis fali karra, illetve fali konzolra is fel lehet szerelni a megjelenítőket.

A két új monitor hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, arról azonban egyelőre nem esett szó, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap